torsdag 25. april 2013

Tadaaaa

Endelig kom dagen jeg har ventet på så lenge. Drivhuset ble helt ferdig, prøvekjørt 1 natt før innegartneriet ble flyttet ut. Skal si det ble riktig rart og tomt i stua og på kjøkkenet uten kasser med potter overalt.


Drivhuset ble satt opp i snøstorm i fjor høst, etter å ha ventet på pakken i 3 uker. Hvordan vidunderet kom til gards kan du lese mer om her. Isolasjonen i gulvet er gjenbruk av fiskekasselokk av isopor.


Gulvet av tre, jeg lærte meg å bruke snekkersaga (jammen på tide når man er 43 spør du meg), saget plankene og mannen skrudde. Godt teamwork :)


Utenfor vidunderet. Som dere ser er det fortsatt snø. så det er ikke ferdig utenfor drivhuset, men det kommer etterhvert.
Om du lurte er drivhuset fra Gartnerteknikk, merket Orcide, 10mm tykke plater, ca 10 kvadrat, noe jeg forstår allerede er aaaaalt for lite. Fra dansegulvplass til nesten fullt gikk det 1 dag. Alt i alt er vi fornøyde med drivhuset så langt, men å få en mangelfull bruksanvisning på tysk gjorde at mannen måtte ta et hurtigkurs i dette innviklede språket ved hjelp av Google.


Dette plante/priklebordet snekret flinke mannen sammen i en fei etter strektegning av meg og et bilde, mens jeg beiset gulvet.

Luftelukemekanismen er fortsatt litt mystisk, den åpner og lukker seg seg noenlunde, men hvorfor kan det ikke være avmerket på grader? Hmmmm. Forresten, hva bør nattetemperaturen ligge på når drivhuset inneholder tomatplanter og dahlia som de sarteste beboere for øyeblikket? Hva når agurken flytter ut dit?
Jeg er fersk på dette, så gode råd mottas med takk.


Danseplassen skrumpet inn til nesten ingenting. Planen var også et lite koselig cafèsett der jeg kunne sitte å pludre med plantene, snuse inn gode lukter, rett og slett bare nyte. Får se om det blir igjen plass.  Når barnestadiet er over for plantene, er planen å fjerne hyllene, plante tomatplanter i murerbøtter og sette de på geledd.
Må alt som har stått i drivhuset herdes før utplanting? På samme måte som inneplanter??


Her har den lykkelige drivhuseier oversådd. Jeg har ikke plass til f eks 70-80 solsikker i hagen, likevel er det sådd. 130 calendula og 50 tagetes av forskjellige slag....... I say no more


                                      -Turid

18 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med ny-innflyttet drivhus, så bra det har blitt.
  Ja da vet vel dine nærmeste hvor de finner deg de neste dagene.
  Så mye fint du har fått i potter og jord, det blir artig å se herlighetene utover sommeren.
  Ha en fin torsdag.

  SvarSlett
 2. Gratulerer - så flott! Det er iallefall god vokseplass til plantene selvom det kanskje kan bli i trangeste laget for en dans. Dette kommer du til å kose deg masse med og jeg gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 3. Grattis :)
  Så gøy det må være å ha ett flunka nytt drivhus :)
  Ser for meg hvor koselig det blir der inne når plantene har blitt store :)
  Ha en flott dag!
  Klem

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Det er moro at du endelig kan ta det i bruk. Tomater og agurk skal helst ikke ha under 10 grader om natta mener jeg å huske.
  Ja, det blir veldig fort fullt der, det vet jeg alt om ;-)
  Kos deg masse der!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med nyinnredet drivhus! :-D
  Der får du nok mange flotte dager!
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 6. Grattulars med nytt drivhus! Vel kanskje ikke helt nytt, men iallefall nyinflyttet!
  Jeg mener å ha lest at 17 grader er ideell gro temp for tomater. Om natten har jeg mellom 12-15 grader i mitt. Jeg har så mye annet som skal flytte ut, så innimellom lar jeg det gå under. For å herde av litt :) Det er som regel fordi jeg åpner mitt når jeg går på jobb og noen ganger er jeg ikke hjemme før sju på kvelden og da er det nede i 6 grader.

  Du kommer til å elske å være i drivhuset! Særlig når det regner, da er det fint dah!!!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med nyinnflytta veksthus!!..følelsen kan nesten ikke beskrives vil jeg si:))
  Ikke under 10 gr. for tomater og et par tre høyere for agurk,mener jeg.Plantene må nok herdes som ellers før du planter de i hagen.
  Kjempeflott veksthus du har fått...masse glede og kos blir det her:))

  SvarSlett
 8. Oi, så artig at dere er ferdige med drivhuset=) Det er jo stas, og ekstra stas når man har gjort det meste selv! Har du varme i drivhuset? Jeg har ikke flyttet ut mine småplanter enda, for jeg er redd det er for kaldt. Jeg har ikke ekstra varme der inne... mulig jeg kunne ha flyttet dem ut, egentlig. Jeg finner vel ut av det etter hvert, og det gjør vel du også=) Lykke til=) Vibeke

  SvarSlett
 9. Åh, så moro! Gratulerer!

  SvarSlett
 10. Så fint det ble!!!! Åh, drivhus er gøy :) Der inne får du nok mange fine timer. Jeg har ikke satt ut tomat eller agurk enda (men jeg har ikke noe ekstra varme), men litt mer "hardføre" vekster står der nå. I natt var det -5, så jeg har laget et "telt" av dobbel fiberduk. Funker som bare det. Men jeg ser fram til det blir varmere i lufta ja :)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med innflytting i nytt drivhus! Blir garantert mye hygge der både for deg og plantene.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med nytt og flott drivhus! Så lurt det var med de fiskekasselokkene i gulvet. Jeg har kjøpt meg et lite et på netthandelen nå som kan brukes til jeg får meg råd til et større og bedre et. Gleder meg til å få det, men tror ikke det blir fullt så forseggjort som du har laget ditt.

  Og så nikker jeg bare veldig gjenkjennende til antall planter som har blitt sådd. (hvor skal man ha alt?)

  SvarSlett
 13. Grattis, så gøy med veksthuset, det åpner opp for nye hagedimensjoner vil jeg tro. Hadde jeg bare hatt plass.. Men så mange frøplanter, din hage kommer om mulig bli et enda større blomstrende paradis :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med drivhus. Du verden her får du det fint! Kos deg masse. Jeg gleder meg til å besøke deg i drivhuset!

  Klem

  SvarSlett
 15. Eget drivhus! WOW!

  Må bare takke deg for fine spor, som du har lagt igjen hos meg. Jeg har dessverre ikke hatt tid til å besøke deg, den tida vet du - strekker ikke til.

  Alltid kos å komme innom deg og lese om dine sprell.

  Happy søndag!
  -Maiaklem

  SvarSlett
 16. Gratulerer med det flotte drivhuset!
  Oversåing lyder kjent!
  Fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 17. GRATULERER med drivhuset ditt! Må være skikkelig moro og dessuten gjenbruk av materialer. Det har jeg stor sans for :-) Her kommer du til å kose deg mye, tenker jeg. Kommer desverre ingen gode råd fra meg om temperaturer, men håper andre vet. God søndag!

  SvarSlett
 18. Gratulerer med nytt drivhus :)
  Det kunne eg også tenkt meg, men blir nok ikkje i år heller...

  Kos deg!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)