mandag 22. april 2013

Kosttilskudd

Litt matproduksjon i vinduskarmen er alltid gøy sånn tidlig på våren når alt står litt i stampe ute i kjøkkenhagen.
Jeg vil anta at denne formen for dyrking kan være spennende for mindre barn siden det går raskt til innhøsting ( 8-10 dager).

Man tager tørre gule erter, fås i dagligvaren for rundt 7 kroner, hell den mengden du vil så i en beholder med vann, (dette sveller endel) så bruk nok vann.


Ha i litt jord i potter, hermetikkbokser eller hva du en vil bruke, men klart glass vil en også kunne følge med på det som skjer under jorda også :) Over ertene has det på litt mer jord. Vann sparsomt.


Etter 3-4 dager begynner ting å skje i boksene. Jeg fylte boksene for fulle med jord sånn at det bikka endel over kanten også, hmmmm, at en aldri lærer.


Takandes ertespirer.


Festlig "sveis" på denne planta, det ser ut som den har hatt er real badhairday. Brukes som grønt på brødskiva, eller i salaten. Smaker vår rett og slett....og bittelitt erter  ;) Godt om man liker erter da.
NB: denne ideen har jeg ikke kommet på selv, men funnet den i et hagemagasin og kopiert.

                               

                                         hilsen Turid

7 kommentarer:

  1. Flott ide, Turid! Dekorativt også.

    SvarSlett
  2. Artig med innendørs matauk! Det er sikkert veldig næringsrikt også :-) Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  3. Hva du finner på :)) Dette ser jo kjempe gøy ut, særlig når det spirer så fort. Er ikke så veldig glad i erter, men kanskje jeg prøver ;)

    Ønsker deg en fin ny uke! Klem

    SvarSlett
  4. Ååå så spennende og så flott og se på.
    Ha en fin dag.

    SvarSlett
  5. Nam nam! Snakk om vekstkraft:)

    SvarSlett
  6. Dette er kjempelurt!..jeg laget slike grønne skudd ifjor...supergodt:)Takk for påminnelsen:)
    Gleder meg til å se veksthuset ditt i gang:))

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)