tirsdag 29. januar 2013

Kvikk og mett

med en enkel hverdagsmiddag som er rask å lage når man skal ut på vift igjen i en fei.


Fullkornspastarør med røkt svinekam, gulrot, blomkål og purre i fløtesaus. Fløte inneholder en del fett, men det blir ikke så mye fløte i 1 porsjon av denne retten allikevel.


Sett på en kjele med vann på kok, mens du venter på pastavannet, kutt opp kjøtt og grønnsaker til retten. Her er det valgets kval, nesten alt kan brukes både av kjøtt og grønnsaker. Retten smaker best med salt/røykt kjøtt, men renskåret svinekjøtt, kokt skinke og pølser kan også brukes. Champignon, løk, rød paprika og sukkererter smaker også nydelig til.


Pastaen koker (under grønnsakene), med koketid på 10 minutter hadde jeg i blomkål og gulrot etter 3 minutter, men dette kommer selvsagt an på hvor store grønnsaksbiter du har. Begynn å steke kjøttet (fungerer best i jerngryte) når pastaen settes på kok, purre hadde jeg i etterpå, den svir seg lett.


Ferdig kokt pasta og grønnsaker ferdig avrent i dørslag eller sil, haes i gryta med kjøtt og purre. Bland en kartong fløte med en skvett melk og ett egg, hell over i gryta med pasta, rør rundt til fløte/melk/eggeblandingen begynner å tykne, dette tar 1 - 2 minutter max.
Da var middagen ferdig :) på ca 15 - 20 minutt.


                                        -Tua

5 kommentarer:

 1. Jeg ansetter deg på flekken som kokk her! ;-))

  SvarSlett
 2. Du har så mange bra middagstips!

  SvarSlett
 3. Nye kjappe matretter blir godt mottatt på andre siden av veien! :) Ann K

  SvarSlett
 4. Mmmm, så mye godt du lager! Det er ikke alltid så enkelt å finne rask og god hverdagsmat. Takk for tips=) Vibeke

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)