torsdag 14. mars 2013

Hvorfor pottegress?

Mange som lurte på hvorfor jeg sår gress i potter innendørs. Jo det har seg sånn at nyspiret og lysegrønt gress er noe av det mest vårlige jeg kan tenke meg. Og så har det seg sånn at her jeg bor, er det innmari kaldt enda, masse snø og utrolig lite vårlig, så da må det bli gress inne. En annen ting er at jeg har ikke gress ute heller. Jo, noen prydgresstuer finnes, men ikke irrgrønne gressganger og plen så langt øye kan se. Neida, her valgte hagedama singel. Lettstelt og kjekt tenkte jeg, men der tok jeg litt feil.

Nede i hagen


Svingen


Trappa


Øverst i hagen


 
Et utvalg av hagens singelganger. Singelganger er greit på en måte, den vokser ikke, ergo har vi donert bort gressklipperen. Det jeg ikke ofret en tanke var at mange stauder har en lei tendens til å spre seg med frø når hagedama veiver rundt seg med staudeavklippet. Hagens singelganger har blitt oppalingsplass for overivrige staudebarn. Ja, ja, det sikrer iallefall plantetilgangen på hagelagets planteloppemarked :)
Singel har også den fordelen at den magasinerer varme om sommeren, men den ser ikke like frodig ut som deilig grønt gress åkke som. Derfor dyrkes gress i potter innendørs fra mars til langt utpå våren når hungeren etter grønt har begynt å roe seg ned litt.

                                     Finfin torsdag ønskes dere fra Turid

11 kommentarer:

 1. Nå har det seg jo slik da, Turid, at naboen tar gjerne i mot diverse donasjoner av stauder og ikke bare dem som har kommet av seg selv med vinden. ;) Ann Kristin

  SvarSlett
 2. Hei Turid.
  Jeg har også grus og stein-lagt mange steder, men noen små plener har jeg beholdt.
  Der jeg har grønnsaker er det en stor fordel med grus for da slipper jeg alt gresset som smyger seg opp i alle bed og sist men ikke minst snegler.
  Fine bilder fra hagen din i sommerprakt.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har nå stor forståelse for at du dyrker gress inne. Jeg er så lei av vinter at snart flyr på veggen. Gress er kanskje løsningen når vinteren aldri tar slutt!
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 4. Det ser jo vakkert ut og med ditt grus, plantene fremheves enda mer. Litt gress i potter er en god erstatting synes jeg, mer enn slik trenges ikke :)

  SvarSlett
 5. Det er fint å se hagen din igjen. Gleder meg veldig til sommeren og koselig møter med deg!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 6. Ja, det er nesten så vi må til å dyrke gress i potter her på vestlandet også, selv om en god del av hagen hos meg er gressplen. Men i år nekter vinteren å slippe taket, så det blir nok lenge til plenen grønnes.

  SvarSlett
 7. Mye som trives godt i singelen :) Å så gress i potter har ikke tenkt på, men det var jo en morsom ide når våren ellers har trange kår :)

  SvarSlett
 8. Så fine bilder fra hagen din! Fint med singelganger!

  SvarSlett
 9. Åhhh, så koselig å ta en titt i hagen din. Det fikk jeg vårstemning av. Håper våren kommer til deg veldig fort=) Det er kommet snø her også, og det er utrolig kaldt om natten, så akkurat nå virker våren langt unna! Håper helga har vært super=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Synest det var skikkelig lurt med gras i potter. Når våren ikkje vil kome ute må ein ordne seg innadørs.
  Tusen, tusen takk for frøa :)) Dei er komne i jorda og er sette ut.
  Rødkvannen som eg fekk av deg tidligare har eg tatt inn for spiring og den spirer for fullt. Det må vær 100% Gled meg til den blomstrar om eit år. Tusen takk igjen!!!
  Ha fortsatt ein god dag, klem frå MarJE.

  SvarSlett
 11. For en god ide! jeg har en enorm lengsel etter bar bakke nå, så gress i potter hørtes fint ut:-) og så blir kattene mine også glade, og stueplantene får stå i fred.
  sååå fine bilder fra hagen din..sukk
  klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)