mandag 1. juli 2013

Innimellom blir jeg lei

av salat til middagstilbehør. Ovnsbakte rotgrønnsaker er godt og sunt da selvfølgelig ;)


Her er rødbeter, jordskokk og løk vendt i en pose med litt urtesalt (vanlig fungerer også fint). Alt ble vendt i posen hver for seg siden rødbeter farger av på de andre grønnsakene.
Pakk de inn i folie og sleng tilsvarende grønnsaker på grillen, den fungerer like fint.


Etter 45 min i ovnen på 170 grader varmluft ser de slik ut.


Middagen er servert.


Bakte poteter. Små nypoteter legges på ei seng av havsalt, kryss de med skarp kniv på toppen, litt salt der også, inn i ovnen. Baketiden blir etter størrelsen på potetene. Stikk med kniv og kjenn etter, disse her til 35 minutter. Voila, bakte poteter på skikkelig vis.


Blomstrende salatbolle :)



                          Feriehilsen fra Turid

7 kommentarer:

  1. Lekkert :)
    Kjøkkenhagen din har kommet myyye lengre enn her - agurker har vi mange av, og de vokser som bare det. Har også stooore og frodige busker av både tomater og paprika, men ikke en eneste bitteliten frukt enda, bare blomster... Utålmodig!!
    Nå er det frø fra italienske planter, så kanskje de er litt senere, men - må jo skje noe snart??

    Kanskje du har peiling på hvorfor? Starta du kjempetidlig med såing av tomater for eksempel?

    SvarSlett
  2. Dette såg godt ut, ovnsbakte poteter og grønsaker er prima tilbehør, kan gjerne etast utan noke attåt og.

    SvarSlett
  3. Mmm ovnsbakt rødbete har jeg ikke prøvd, så lurt.
    Salat er godt men litt variasjon må en ha, nå er det snart den store bønne og sukkerert sesong her he he alle er ikke like begeistret som jeg.
    God ny uke, Marit.

    SvarSlett
  4. Åja..ovnsbakte grønnsaker er en stor favoritt her i huset!
    En kan jo ikke bare spise salat:)

    SvarSlett
  5. Så koselig med mattips, Turid=) Jeg har forsøkt flere av oppskriftene dine. Ovnsbakte grønnsaker har vi altfor sjelden... så bra du minner meg på det=) Håper du koser deg=) Vibeke

    SvarSlett
  6. Nam, så veldig godt ut. Er dårlig til å dyrke grønnsaker selv, men i år har jeg ihvertfall sådd gulerøtter, gule og lilla. Var nok litt sent ute, men det har da blitt litt størrelse på de.
    I år var det ikke noe problem å reise fra hagen iom at sesongen startet så sent. Men jeg hadde ingen anelse om at hagen skulle vokse så mye på den korte uken vi var borte.

    SvarSlett
  7. Hei Turid.
    Nå har jeg plantet rød kvan ut i hagen, det blir vel ikke blomster før til neste sommer men jeg kan vente jeg.
    Liljene blomstret akkurat når jeg var på en liten ferietur, men planten er blitt stor og kraftig.

    Ha en fin sommerdag fra Marit.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)