søndag 30. juni 2013

Kaninfor

er artig å dyrke, godt for kroppen og bedre for miljøet.


Mitt første gresskar to be. Etter å ha spist gresskarsuppe ble det sporenstreks satt 3 planter i hagen.


Aspargesplanter sådd 30 mai, frø fikk jeg av snille Vibeke fra Trondheim. Om fem år kan jeg forvente å høste mine første asparges, plantene har allerede noen bitte små aspargeser. Ha-ha, tålmodighet er en dyd. Disse aspargesplantene er satt midt i blomsterbedet siden kjøkkenhagen har blitt aldeles for liten og at jeg tror de ikke trives så godt  opphøyde bed.


Nylig toppet basilikum i drivhuset.


Bondebønnene blomstrer nå med vakre hvite og sorte blomster. Aberet med disse er at lusa slår seg  alltid ned i toppen på planta utpå sommeren. I tjukke lag.


Grønnkålen er frodig i år, men smaken er omtrent som silo, så har noen oppskrifter på gode grønnkålretter mottas de med stor takk.


Paprika tett i tett. Noen som vet sånn ca hvor lang tid det tar før fruktene blir røde?


En liten romanesco, krysning mellom brokkoli og blomkål.


Salatkassa med gulrot i enden og ruccola på tvers. Den freidige som stikker rett opp midt i den røde salaten er agurkurt som har selvsådd seg.


Squashen er avkledd for tiden, i selskap med kryddertagetes.


Endelig begynner tomaten å rødme, agurken har holdt på ei god stund allerede, vi spiser ganske mye for å holde tritt med produksjonen.

Sånn går nå dagan her i kjøkkenhagen...............


                                  -Turid
4 kommentarer:

 1. Her var det mye sunne saker! Ser at de første tomatene begynner å endre farge hos meg også, gleder meg til de blir modne.

  SvarSlett
 2. Her var det mye smaskens! Vi höstet de förste tomatene igår, men det er nok lenge igjen för vi kan höste agurker!
  Klem!

  SvarSlett
 3. Åhhh så mye godt du har i hagen din=) Så gøy at aspargesene dine vokser! Høres ut som du har tålmodighet som meg, men den som venter på noe godt osv.. =) Vibeke

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)