mandag 24. juni 2013

I`m a vanderer

som vandrer med freidig mot, uten å bry meg det minste over at løvetann og storsyre kjemper side om side med roser og stauder. Vandringen er foretatt i forsiktig morgensol med slippers og kakaduesveis ;)
Ha-ha, stakkars naboer.


Gjerdebedet på oversiden.


Bildet er i et merkelig perspektiv, men det viser utsiden av gjerdet, bedet ble anlagt i et panikkartet øyeblikk da tomten nesten var ferdig oppgravd og jeg innså at det var slutt på gravingen, men det var det jo ikke, jeg graver fortsatt ;) Omattattt og ommattattt.


Peoner i knopp. Bedet er navnet peonbedet, men det er noe misvisende da nye peonene stadig flytter inn i hagen og de spres utover.


Trappebedet med dagens dronning, hvit valmuesøster. Om ei stund tar Therese og Patricia over showet.


Nede i hagen, flere peoner.


Alle disse bedene er laget av pallekarmer som er beiset og hektet sammen. Rasende lettvint da grunnen her består av diger stein og gamle stubber.


Hva!!?? En aften jeg vandret rundt i paradiset, trodde jeg at jeg møtte selveste slangen... I sidesynet så jeg krypengsolei midt i bedet???   Etter at sjokket hadde lagt seg og ved nærmere undersøkelser kom jeg på at jeg kjøpte en fylt versjon i fjor sommer.
Puhhhh


I alpine strøk, men sen vår og tidlig høst er det ofte bladene en må stole på for en varig prakt i hagen. Her: bronseblad, nøkketunge og ormdrue (heter den virkelig det)?


Etter en ekstremt travel vår og forsommer er det øyeblikkelig agurktid her i hagen. Det kjennes ut som om maratonløpersken snart går ned for telling. Jeg drømmer om å gjøre noe man har lyst til, ikke bare må hele tiden.
Nedtellingen har startet: 4 dager igjen.


                                   -Turid


14 kommentarer:

 1. vilken underbar trädgård du har.
  Ha en underbar dag!!

  SvarSlett
 2. mye grønt i hagen her også nå, men snart, snart, så blomstrer det :)

  masse fine bed hos deg :) peonene sniker seg inn i hagen her også :) må de støttes opp? peonfersking, men planta 10 stk i fjor.. så det kommer seg etterhvert :)

  SvarSlett
 3. Godt at du snart kan ta det litt rolig! Kjekt med pallekarmer som bed da, når det bare er stein hos deg. Her finnes ikke stein i bakken i det hele tatt, bare blåleire ;-) Her har det vært hav en gang i tiden...

  Vakre de hvite valmuesøsterene dine!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så frodig og fint, ugresset hjelper bare på å holde jorden fuktig og det er mye enklere å fjerne når det er blitt litt større.
  Agurkene dine er flotte, mine er bare bitter små kart.

  Kos deg med rusleturer i hagen med morgensveis he he, Marit.

  SvarSlett
 5. Ha-ha! Du skulle jo hatt bilde av fotografen med slippers og kakaduesveis!
  Så flott og frodig hage du har:) Og den hvite velmuesøsteren var jo virkelig dronningen.
  Ha en fortsatt fin mandag!

  SvarSlett
 6. Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlett
 7. Heisan. Det ser såå flott ut i hagen din. Grønt og frodig med flotte blader og blomer. Synd du ikkje fekk tatt bilde av deg sjølv også..... kjenner meg forøvrig godt igjen !! Ha det godt.

  SvarSlett
 8. Deilig frodig hage! Hvem har ikke ugress i hagen sin?!

  SvarSlett
 9. Den glade vandrer i en frodig og flott hage:)

  SvarSlett
 10. Jeg liker at hagen din bugner over, og målet er at min en eller annen gang også skal gjøre det=) Hagen din ser rett og slett fantastisk ut=) Så koselig med besøk av en valmuesøster, min kommer dessverre ikke i år!!! Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 11. Så frodig og fint det er hos deg. Her er også pionene på gang, og jeg håper regnet holder seg unna, når dem kommer i blomst.

  Så deilig med egne agurker. Kos deg! Klem

  SvarSlett
 12. Fire dager igjen her også:-)
  Du verden så fint og frodig det er hos deg! Lekkert!
  Klem!

  SvarSlett
 13. Takk for en fin vandring blandt dine blomster og bedd. Nertellingen har begynnt ja, nå er det kun tre dager igjen :)

  SvarSlett
 14. Det er så deilig å bare vandre rundt i hagen en tidlig morgen.
  Nydelige og frodige bed du har - gleder meg til mine egne begynner se slik ut - det blir nok iallefall ikke denne sommeren.
  Ha en fin og frodig uke, Turid!
  Titti-klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)