torsdag 20. juni 2013

Det er en kunst

det å kunne begrense seg, en kunst jeg ikke kan. Etter å ha alet opp tomatplanter fra i mars, sju sorter...... et utall av planter siden alle frø såes ;) .Så kom jeg ut i drivhuset en solrik morgen, det slo meg at drivhuset er en jungel. De bittesmå tomatplantene som sto standby i veksten bare for litt siden har blitt kjempestore. Det måtte ryddes i en fei.


Litt nedsnødd i solveggen enda, men snart popper squashen frem 470 m o h i en rasende fart. Ved siden av står to utkastede cherrytomatplanter innhyllet i fiberduk og tre til på terrassen. De har ikke engang fått herdet seg så duklagene må fjernes litt om senn (dialekt for etter hvert). Oppmarsjerte vannkanner for at squashen ikke liker kaldt vann på "føttene", temperert må det være.


Inne i drivhuset går tomatproduksjonen sin skjeve gang, mye kart, men ingen modne så langt. Hvor lang tid tar det forresten?


Paprika på gang.


Mine første egenproduserte agurker, og jeg er mektig stolt. De vokser så raskt at jeg tror den første kan spises i morgen den dag. Tenk det, agurker fra Svingvoll da gitt.


Jeg kommer også med en advarsel om at denne jæ#¤%%#_ planta er verre enn skvallerkål (trur eg). Den heter sypressvortemelk, har du den i hages så fjern den sporenstreks. Jeg har fått et problem.


Ikke så mye som overlevde høstmassakren her i fjor, men sypressvortemelka gjorde det. Nå blir taktikken å luke den, helt til enten den eller jeg blir lei.Sånn går no dagan.                                    Hilsen traveltua (fortsatt).

8 kommentarer:

 1. Så flink du er til å dyrke grønnsaker! I år har jeg kuttet ned produksjonen til tomater i drivhuset, har dyrket agurk i alle år. Men i år ble det for mange blodbegerplanter her ;-) Har solgt mange av de, så det er ikke dårlig bare det. Det tar sin tid å få modne tomater, for der er det kun varmen som gjør jobben. Den planta du nevner har jeg heldigvis ikke. Det er mye ugress som sprer seg som et uvær, så en må være obs på hva en planter i hagen :-)

  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 2. Veldig flotte grønnsaksplanter! Blir rikelig med tomater skjønner jeg :-)

  SvarSlett
 3. Så flotte planter og så store frukter de har fått, skulle tro du bodde på de sørligste breddegrader he he.
  Ha en strålende kveld, Marit.

  SvarSlett
 4. Oi, så masse grønnsaker du har=) Fantastisk! Og jeg ser jo at du er en handlekraftig dame som raskt for ordnet opp=) Så artig med agurker, det kommer helt sikkert til å bli stas å spise egendyrkede agurker. Vi har miniagurker i drivhuset, men de er veldig, veldig mini enda. Gleder meg til å spise=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Jeg ser Jonny fra Hagegal skal ha et foredrag han kaller "kunsten å ikke begrense seg" Herlig!

  SvarSlett
 6. Du verden som det vokser hos deg. Først så legger jeg merke til alle vannkannene dine, og du trenger alle det er helt klart.

  Kos deg! Klem

  SvarSlett
 7. Ojoj! Såå flink du er!

  Setter så umåtelig pris på alle de fine kommentarene du har lagt igjen hos meg. Jeg får dessverre ikke kommentert så ofte lenger, det er den tida vet du. Men jeg skal slutte å unnskylde meg, for nå skal jeg nyte tiden jeg har og oppdatere meg på dine sprell :)

  Fiin søndagskveld!
  klemklem
  -Maia

  SvarSlett
 8. He-he! Kanskje du må få deg flere drivhus ;-)! Får håpe på en varm og god sommer med masse tomater på friland! Så spennende med 7 sorter tomater! Har heller ikke den ugrasplanta - er ikke sikker på om jeg har sett den heller. Her om dagen fant jeg ut at brennenesle overvinner skvalderkålen. Jeg har alltid tenkt at skvalderkålen var den verste, men den brenner ikke og er egentlig ganske pen...

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)