onsdag 12. juni 2013

Traveltua

kjennes det ut som om dagen. Etter en utrolig treg vår der alt gikk i sneglefart går nå ting alt for fort. Mye skal gjøres både ute og inne, atpåtil skal man både jobbe og trene...... Puhhh.
 Dagens gjøremål før jobb er fylt med glede :)


Den STORE kassa mannen snekret til meg, ikke tenkte vi på at vekten av denne kun egner seg for vektløftere og kanskje en sterk bryter. Kassa står i hagens varmeste solvegg der squashen popper frem. I mellom squashplanter er det satt røde småblomstrende Tagetes.


Nok ei murerbalje har kommet til gards, denne er bebodd av ei prydgresskarplante og to megagresskarplanter. Aner ikke hvordan det skal gå, men jeg følger prinsippet learning by doing.


Jeg har en ting for blomkarse og ringblomster (og alt det andre som spirer og gror ;), ei kasse med dem er satt ved kjøkkenvinduet. Jeg får jungelfølelsen når vinduet delvis gror ned med blomkarse.


I går ble alle georginene satt ut i sine blivende krukker. De har stått furtende i alt for små potter lenge nå. regner med de tar av nå. Noterer meg at å begynne med georgineknoller sååå tidlig er bare tull.


En stolt hobbygartner betrakter sine papikaer hver dag, og de vokser :)


Studieringen med gausdal hagelag med tema økologisk hagedrift brakte meg til Brøttum på hagevandring her om kvelden. Flott hage og artig dame, hun solgte meg (utrolig billig) jordbærplanter av sorten Emily, hun sverger til de. Mine planter har nesten tatt sin død av en tøff
vinter.


                              Tuddeluuu fra Turid

6 kommentarer:

 1. Det er ikke lett å henge med på alt som skjer i hagen nå ,,pang så var alt i gang,,
  Flotte planter så nå er det bare å vente på fruktene og bær, så langt paprikaen din har kommet.

  Husk å puste med magen he he, Marit.

  SvarSlett
 2. Ja, jammen er det travelt nå om dagen. Men det er litt godt også egentlig etter den seige starten på sesongen. Jeg tenker med gru på hvordan det skal bli å ta ferie fra hagen i 2 hele uker i juli..

  Det ser utrolig frodig og fint ut hos deg! Tenker det blir flott når alt vokser seg til og setter i gang med blomstring.

  Ha en fin dag. :)

  SvarSlett
 3. Det er travle tider , men det er vel dette vi har ønsket oss hele den lange våren. Spennende med mye spiselige saker i hagen din.

  SvarSlett
 4. Learning by doing er et bra prinsipp! Men du kan det! Så flott paprika! Det skjer alt for fort nå - plutselig så jeg at epleblomstringa er over.

  SvarSlett
 5. Ja, det blir travle dager for den hageglade. Tusen takk for kattetips! Det må jo være utrolig smart å legge rosekvister over. Det skal jeg jammen prøve selv også=) Og så satte du meg på tanken som jeg egnetlig ikke har tenkt... man vi jo ikke spise det som har stått i en kattedo!!! Isj! Håper du har det fint! Kos deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Så mye flotte grønnsaker du har i hagen din! Travle dager her også. En får nesten ikke sett alt som blomstrer for tiden, for så fort går det nå. Nyt dagene, og slapp litt av innimellom... :-)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)