fredag 14. juni 2013

Løpsstikkesuppe

smaker godt :) Løpsstikke eller buljongurt som den også kalles er brukbar til mye. Jeg bruker den i som nevnt suppe, urtesalt og finsnittet i tomatsause, kjøttsaus osv. Den selleriaktige smaken passer i mye av kokkeriene mine.

Over til suppa.


Skrell og del opp poteter i biter, til 10 - 12 dl suppe er det passe meg ca 500g potet. Fyll på 1 liter vann og kok det hele til potetene er møre.


Ta blader av løpsstikke, sånn omtrent en liten håndfull, kutt opp i tynne strimler og ha i suppekjelen, kok litt til. Bruk så kjøkkenfavoritten min stavmikseren og kjør suppa glatt. Hell i iallefall 2 dl kremfløte, smak til om du trenger salt/pepper.


Mmmmm. suppa er klar. Liker du tykk suppe? Mye potet, tynn? Lite potet. Med laktosefri fløte ble denne servert kusine Kristine som ikke tåler gluten eller laktose, hun elsket den :)Sånn ellers, ha ei nydelig helg. Jobbhelg for meg, men det skal nok gå :) Hilsen Turid8 kommentarer:

 1. Den så god ut!
  Takk for at du deler.
  Ha en fin fredag.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Så flink du er til å lage mat. Du kan lage så mye forskjellig. Kjekt at du deler alle dine oppskrifter, ja :-)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Så spennende - jeg tror jeg skal skaffe meg løpestikke til neste år. Dette så godt ut!

  SvarSlett
 4. Fristende!!! Takk for at du minner meg på suppe, jeg elsker supper men guttene er ikke overbegeistret når det blir servert ;)
  Takk for peonråd og at du ga meg navnet på den rosa, den er min favoritt også :) skal nok gå peon-besjerk når jeg har min egen hage, hihi :)
  God helg!
  Klem

  SvarSlett
 5. Så koselig med løpstikke-tips, for det har jeg nettopp plantet i hagen=) Jeg elsker suppe, og denne må jeg prøve en dag. Nam, nam=) Jeg har ikke brukt løpstikken i mat enda, så jeg må vel bare prøve meg frem. Håper du får ei fin jobbhelg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Den suppen høres deilig ut. Den skal jeg nok prøve:) Jeg bruker ofte løpstikke, men ofte i ganske små mengder om gangen fordi den gir så mye smak.
  Fortsatt god helg:)

  SvarSlett
 7. Å så godt, jeg putter løpestikke i det meste og fryser en del for å ha til kraft på vinterstid ,,den er fabelaktig god,,
  God søndag fra Marit.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)