onsdag 31. juli 2013

Fa.. skjæra

Jeg som vanligvis er ganske rolig å avbalansert (vel, det var mine ord da), er nå ganske forbannet. Jeg liker fugler og det livet de skaper i hagen både sommer og vinterstid. Nå liker jeg ikke fugler lenger, iallefall ikke skjære. Møkkafuggel.
Det har lenge vært ført en liten krig her i hagen, spesielt om maten til småfuglene. Skjæra som er en ganske intelligent fugl, sitter på gjerdet å funderer på løsninger helt til den faktisk greier å stjele maten. Resultatet er at jeg må endre på foringsautomatene relativt ofte med hyssing og ståltråd.
Nok om det, det skal jeg tåle, men nå....


Skjæra har inntatt drivhuset mitt! Makan til frekkhet sier nå jeg. Drivhuset har sånn delt dør, stalldør. I sommervarmen må det luftes så den øverste delen av døra står da oppe, den nederste er igjen for å hindre katter o.l. i å komme inn. Den hindrer definitivt ikke skjæra.


Skjæra liker tomater, da gjerne de som er helt modne. Heldigvis liker den ikke agurk eller basilikum.
Men saken er nå den at hva i all verden gjør man med denne drittfuggelen? Noen som har råd? Skjæra koser seg i komposten her også (den liker kaffefilter av alle ting), men der er det bare å dekke med netting, hva med denne halve drivhusdøra? Kjøpe ei utstillingsdukke, kle på den å plassere den i døra?                                    hilsen en noe fortviltTurid


Ikke bare tomater og kompost, men den stjeler planteetiketter også.

6 kommentarer:

 1. Huff, ja disse skjærene er noen smarte fugler. De nedstammer fra dinosaurene, og jeg er glad at de er utdødd ;-) Jeg vet faktisk ikke hva du skal gjøre, for når den har oppdaget drivhuset ditt, så et det nok vanskelig uten å lukke døra igjen. Håper du finner på noe smart!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Inni drivhuset!?! Blir vel det neste her også :-(
  De har nemlig hakket på tomatene ute, ødelegger ekornmaterne og driver mye annet hærverk! Rakkerfugler som jeg gjerne skulle jaget vekk.
  Tenkte å forsøke med cd-plater rundt tomatene. Vet ikke om det hjelper, men...

  SvarSlett
 3. Skjæra er tam! Hos oss flyr den inn gjennom den trange hønegluggen høyt opp på veggen og eter hønematen inne - og skiter på golvet. Ei dør med hønsenetting ville stoppa skjæra, men det er jo litt tungvint med flere dører i drivhuset.

  SvarSlett
 4. Det var da forbasket, har du prøvd å ha på radio men de skjønner vel det etterhvert også.
  Jeg håper du finner på noe lurt, tomater fortjener de ikke ihvertfall.
  Marit.

  SvarSlett
 5. Det var litt av noen smartinger som herjer i hagen din. Hva med å lage en ramme med myggnetting som du setter inn i åpningen til døra (vi hadde sånne i vinduene på hytta sommerstid for å hindre fluer og mygg.)

  SvarSlett
 6. Huff ja vi har også veldig mye skjære og her stjeler den maten til naboens kaniner. Frekke som bare det. Heldigvis har de ikke kommet på å gå inn i drivhuset vårt enda.Men alt av bær blir borte etterhvert som det blir modent. Hvis du trenger en utstillingsdukke har jeg tilsalgs ;D Får sette en blant bærbuskene mine for å teste om det hjelper kanskje :)Hestemøkk er tingen. Ha en strålende 1.august. Hilsen Merethe

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)