fredag 15. november 2013

Husker du

Gulars og Marianne? De var på barnetv for mange år siden. Ikke det at de har særlig mye med akkurat denne saken å gjøre, men Gulars... Kom plutselig på gulasj, nasjonalretten i Ungarn, deilig og varm suppe/gryte nå når kulda har satt inn og greier. Inspirasjon kan være så mangt, nå også fra vage minner om barnetv i gamle dager.

Man tager


oksekjøtt, bruker du grytekjøtt er koketiden vesentlig lenger enn om du bruker mørbrad eller flatbiff, men resultatet blir like godt. Terninger i gryta, ha på kaldt vann til det dekker kjøttet, strø på litt salt og kok opp.


Når det hele har kokt opp, kommer det sånn ekkelt lag med grått skum på toppen (eggehvitestoffer), ta sleiva eller ei skje å ta det vekk.


4 små løk i terninger, 2 fed hvitløk i skiver opp i gryta.


La det hele syde/småkoke ei stund. Koketiden kommer an på hvor seigt kjøttet er, prøv deg fram ved å kjenne på kjøttet.


2 ss tomatpurè og 5-6 poteter i skiver, la det hele syde/småkoke videre i 10 minutter til. Smak til med salt og pepper og/eller buljong. Kjenn på potetene om de er møre før servering, ellers kok litt til ;) Om man ønsker det, kan selvfølgelig potetene kokes og serveres ved siden av, eller lag potetmos til. Før servering er det lekkert med grønn paprika i terninger på toppen av gryta. Bildet av den ferdige gryta ble på en måte borte i cyber`n, det skjedde noe mystisk med teknikken på dette blogginnlegget.
Under her er også dagens serviett, får ikke flyttet markøren under det siste bildet.


God helg til alle, jeg jobber, men det går fint. Hilsen Turid med tekniske problemer

3 kommentarer:

  1. Takk for oppskift! Jeg husker godt Gullars fra barnetv, for min datter så på det.
    Ha en fin jobbehelg!

    SvarSlett
  2. Gullars, ja han husker jeg.

    Ønsker deg en fin jobbehelg. Klem

    SvarSlett
  3. Nam! husker gullars ja, hehe, favoritt barnetvn min :)
    Ses vi på maihaugen i år?
    Du må i hvertfall komme å hilse på hvis du er der :)
    Klem

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)