mandag 11. november 2013

Veldig god

fiskesuppe, ikke så vanskelig som du tror.


I denne suppa er det brukt ca 200 g laks og 200 g sei skåret i biter. Ha fisken i en kjele, vann til det akkurat dekker, litt salt og kok opp. La fisken trekke i 2-3 minutter.


Samtidig smelter du ca 70 g margarin eller smør i en kjele, helst av aluminium eller teflon, da melkebaserte sauser svis lett i stålkjeler. Ha ei mel til det ser ut som bildet over her.


Ha så i 4-5 dl melk og rør kraftig. Trikset med å få klumpefri saus er å spe med bare litt væske i starten, sånn at det blir grøtaktig konsistens, da er det lett å røre ut klumper. Etter at klumpene er borte, spe på med det vannet du kokte fiskebitene i. Etter mine beregninger skal du nå ha ei litt tykk suppe i kjelen din, la det syde en 10 minutters tid mens du kutter opp gulrot i biter og snitter purre. Om suppa er litt smakløs kan det passe med litt fiske eller grønnsaksbuljong nå.


Ha i gulrot, la syde i 5 minutter. Ha i fiskebitene og purren. For et visst festpreg kan kremfløte has i nå. Her brukes kremfløte både til hverdags og fest, det er ikke tull at fløte hever smaken.


Dagens serviett..................


Rett før servering ha i reker. Jeg brukte pillede reker på lake, de smaker ikke halvparten så godt som skallreker pillet av deg selv, så om du gidder. brukes lakereker, skyll rekene veldig godt med kaldt vann. Suppa skal ikke koke med reker i, de blir da som gummistrikk på konsistens.
Denne "oppskrifta" ble til ca 1,3 liter suppe, altså ganske mye for 2 personer, men med forsiktig oppvarming ble det en veldig god lunsj etter skituren på søndag for mannen og meg :)

Ha ei strålende uke, hilsen Turid

Brukes mer fisk og grønnsaker i suppa, kan du bare koke poteter og servere til.... vips ble det fiskegryte.

5 kommentarer:

 1. Den fiskesuppa så utrolig god ut med masse godt i, det er helt klart en innertier.
  Dagens serviett er søt og gjør ikke måltidet noe dårligere.

  Sokkene jeg vant hos deg er på mine føtter og varmer akkurat nå, de er så gode.
  Ha en fin ny uke, klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Så flink du er til å lage fra bunnen av. Synes lett at det blir enkle løsninger når jeg skal lage mat. :)

  SvarSlett
 3. Mmmmm, dette så jo virkelig godt ut=) Liker oppskriftene dine, for da blir jo inspirert til å lage noe annet enn det vanlige. Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Mmmmm.. Dett så deilig ut! takk for oppskriften :)

  SvarSlett
 5. Ser så godt ut og ikke så vanskelig som man tror. Bare å komme på å gjøre det.........
  Nå er vi inne i en lage-fiskekaker-fra-egen-fisk. Mannen er kjempeflink og trår til med kjøkkenmaskinen :-) Godt som pålegg også!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)