tirsdag 24. mars 2015

Siden sisthar krokusen tittet frem fra snøhaugen. Den blomstrer ikke enda, men snart er det krokustid i Gausdal også. Foreløpig bare i den varmeste solkroken, men lell, det er krokustider snart :) Svarttrosten ruler hagen og spiser epler så epleskinn og frøhus ligger som kadaver rundt om kring.


Denne lille, søte snuppa i grafferdrakt lik min, har fylt 25. Tenk at hun er 25 år da gitt. På dette bildet er hun 13 mnd.


Sykkelen er tatt ut og prøvd, det ble en øvelse i konsentrasjon også, da det ikke er bare bare (he-he) veier i Gausdal enda.
Vipa har dukket opp på jordene litt lenger ned i bygda. Der sitter de og ser trøstesløst deprimerte ut, mens de skuer utover snødekte jorder. Det aner meg de tenker: søren også, jeg kom for tidlig hit i år også.


Chili, 4 frukter hittil på de plantene jeg sådde i august og overvintret i vinduskarmen. Dette er den longe og slimme versjonen av chili, den mørke og mystiske explosive ember/bolivian rainbow har bare kommet til blomsterstadiet enda.


Chiliplantene i kjelleren trives også ganske godt under flomlyset. Alle tomatene er sådd og har spiret, nå mangler bare purren av det som skal såes tidlig.


Fortsatt mye snø, men om bare 3-4 uker kjøres drivhuset i gang. Jeg gleder meg stort til  komme dit ned igjen. I selskap med radio, kaffekopp og en mengde planter.


                                                -Turid

5 kommentarer:

 1. Krokus er vakre vårblomster, skjønner godt at du gleder deg. Det ser også ut til at du har fått god spiring på frøene dine.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Her frodes chili og tomater også. Og akkurat som deg så har jeg igjen å så purre:-)
  Håper våren snart kommer til deg "på orntli" også:-)
  Klem!

  SvarSlett
 3. Flott oppdatering fra Gausdal. Det begynner å nærme seg vår for oss også, og det er en herlig følelse.
  Grattis med jenta di som har hatt bursdag.
  Kos deg videre og nyt våren.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Ja, det ser jo lovende ut med chili og krokus! Snart er det vår hos deg også. Her melder yr om masse snø i de neste to dagene, men jeg lever i håper om at de tar feil ;)

  SvarSlett
 5. Så koselig varmt innlegg du har skrevet, litt hage, familie, og hverdag. <3

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)