onsdag 8. juli 2015

Kjøkkentjeneste

på en gråværsdag. Det å ta vare på sommeren er særs viktig synes jeg. Tenk å skåle med rabarbrasaft i januar, sjølveste sommersmaken rabarbra bringer jo sommeren tilbake, bare sånn der :)

Ingen rabarbrasaft i dag, men gressløkpesto og basilikum og persillepesto. 21 glass + de 17 jeg hadde fra før. Det nærmer seg tilstrekkelig til vinterforrådet iallefall.


Tebladtørking. Jordbærmynte, sitronverbena (ekstremt god i te), solbærbuskblader, bringebærblader og appelsinmynte. Jeg tørker i varmluftsovnen med 30 graders varme på.


Dagens reklame (jeg er ikke sponset altså).Tekopp med lokk kjøpt hos Søstrene Grene.


Det mest geniale er denne tesila som passer oppi koppen, smell på lokket og vips har du varm te, tross at tekoppen glemmes med jevne mellomrom.


Reduksjon. (Smaken og det grønne i bearnaisen). 1 finhakket gul løk, frisk fransk estragon, 7 - 10 skviser sort pepper (kvern), eddik 7% og/eller hvitvinseddik og en skvett vann. Væsken skal nesten dekke estragonen. La dette koke på sterk varme, da væsken skal fordampe en god del. NB! pass på så det ikke koker tørt _og_ ikke lukt på dette. Det river i nesa BIG TIME :)


Jeg helte hele greia i et smalere glass, kjørte det med stavmikseren og vips har du reduksjonen til vinterens bearnaisesauser fiks ferdig. Fryses enkelt ned i isbitform, denne er veldig smart og har lokk til.


Mmmm, tror det kan bli noe med bearnaisesaus til middag i dag, ikke så sunt da, men det er tross alt ferie nå :)


Hagens portal, sånn helt av seg selv. Snøballbuskaset er for tiden veldig fin i selskap med Therese Bugnet.


Tellima grandiflora med røde blomster. Fy fader så fin den er :)


                                                   -Turidimatmodus.

2 kommentarer:

  1. Flott bilde av Portalen, grønn og fin. Kjøkkentjeneste er greit i dårlig vær.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Fantastisk portal!!! Den var knallfin, og så nydelig grusgang du har. Ja, det er deilig å bruke hagens rabarbra og andre gode bær og grønnsaker av egen produksjon.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)