søndag 16. august 2015

Sweet as candy

er det kanskje, men sweetchili sausen har en styrke som kamferdropsene ikke har iallefall ;)En chilidyrkers hverdag kan være hard. Med godt mot og ivrige såfingre, kan det bli ganske mye chili etterhvert. Sånn ble det her iallefall.
Sweetchilisaus er enkelt og koke selv, lett som en plett faktisk. Her er det en fordel å kjenne sin chili, noen er litt sterke og andre er noe så inni granskauen sterke. Muligens lurt å ikke bruke de som er aller heftigst til denne sausen om vanlige folk skal spise den.


6 røde chili, renses for hinner og noe av frøene.
6-8 fed hvitløk
5 dl vann
1 dl hvitvinseddik
2 ss sitronsaft
4 dl farin
2 ss brunt sukker
4-6 ts maizenna


Kjør alt unntatt maizenna med stavmikser eller i blender. Kok opp, la det putre i omlag 10 minutter. Rør maizennamelet ut med en skvett (8 ss) kaldt vann og tilsett i chilisausen i tynn stråle mens du rører. Sausen vil tykne og vips......ferdig og hjemmelaget sweetchili saus. Oppbevares på tette glass i kjøleskapet.


                                                      -Turid (en hardt prøvet chilidyrker:)

6 kommentarer:

 1. Jum jum :-)) Her må vi nok ut å kjøpe alle ingrediensene men det gjør vi jo gjerene :-D Takk for oppskriften! Og fin ny uke!

  SvarSlett
 2. Takk for oppskriften, så fint at du deler:) Dette må prøves! Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 3. Jah - så var man i gang igjen! Opptil flere chiliplanter er dyrket frem, fulle av små chili. Og hva trenger man alle til? Takk for ideen!

  SvarSlett
 4. det så godt ut!! må prøve det en gang jeg og!

  SvarSlett
 5. Mmmm, så godt ut!
  Ha en fin sommeruke :-)

  SvarSlett
 6. Godt tips. Dette må jeg prøve.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)