søndag 9. august 2015

Med stor H

har denne helga vært ei skikkelig hagehelg. Neira, har ikke luka en eneste vassarv ell no slikt, men sugd inn inspirasjon, brukt en del penger sjølsagt, flere poser med planter og opptil flere planer for hagefremtiden er klekket ut.
Det er bare såååå rått (dette hadde nok yngste gullet uttalt om noe hun hadde likt veldig godt). Men som du skjønner har jeg hatt ei vidunderlig helg.


På lørdag var studieringen til Gausdal hagelag på besøk hos Helen Fredholm på Skreia. Hun har en fantastisk flott hage.


Her står den godeste Helen å kåserer med gjester på en av hagens mange sitteplasser.


Ahhhhh, I say no more. Den utsikta er til å dåne av, vakkert er bare fornavnen synes jeg som er ihuga Mjøsafan. Såmmå å en æ hen, bære en ser Mjøsa :)


Helens lysthus skimtes gjennom løvverket.


Plutselig over til Hamar, altså ændre sia tå Mjøsa. Årets hagemarked arrangert av Staudeklubben Mjøsen fant sted på Domkirkeodden på Hamar.


Mye fint å se og kjøpe her. Det aller morsomste er å treffe ansiktene bak blogger og nickname fra cyber`n. Ei blid dame fra bergen stod bak en bod, jeg som forsiktig østlending skottet forsiktg på henne å spurte: unnskyld, men er du fru Ranten? Ja, ja sa dama og kom rundt baoden og gav meg en riktig god klem. Hvem er du, spurte hun. Jeg er Tua i hagen og huset. Så gikk skravla :) Stære artig (veldig gøy direkte oversatt).


Kardeborre ble en hodestus forelskelse i hagen på Domkirkeodden. Noe så frakt nydelig hadde vi (venninne Jane og jeg) aldri sett. Det rett og slett bugnet av de flotteste stauder i denne hagen, da særlig mange råfine stikler som jeg har begynt å samle på (ja.....det også).


Litt forsiktig nærmer jeg meg dama (Sissel) som jobber i denne flotte hagen for å spørre om det selges frø utpå høsten. Nei, det kan vi ikke pga at de må kvalitetsgodkjennes osv sier hun, men hva var det du ønsket deg spurte hun. Jo jeg må innrømme mitt lidenskapelige forhold til stikler og deres evne til å tiltrekke seg humler og andre spennende insekter. Kardeborre nesten hvisker jeg.... Dama kaster seg over hekken, griper planteskjea og spar opp ei frøplante, likte du eseltistelene også spør hun, jaaaa sier jeg og dermed havnet de i posen også.
Det kalles hageglede, planteglede og veldig, veldig god service :) Hun skulle bare ha noen få kroner for plantene, og jeg sitter her og er ekstremt hagelykkelig.Dette er helgas planteutbytte. Men det beste er opplevelsen, venninnepludring, møte med glade hagemennesker., både kjente og ukjente. Jeg traff også Elisabeth S, har aldri møtt henne før, men lest bloggen hennes og chatta litt. Utrolig gøy å få anikter til nicknavnene.
Mjødurt (ny dille), flikbladet skogskjegg, kremfarvet mure (ny dille), hosta med røde stilker, rødkvann, hasselurt.............
Den lyse planta er en stikle jeg har leita etter i flere år, med navn Miss Willmotts ghost. Den fant jeg i hagebutikken på Sveinhaug går ved ringsakerkirka. Plutselig var vi innom der også, på vei hjem.
Å sjølsagt domkirkeruinene.


                                                 - Turid med ny hagegiv:)

8 kommentarer:

 1. Æsj, det var synd jeg ikke kom meg til Domkirkeodden i dag, så kanskje jeg kunne ha hilst på deg og fru Ranten! Jeg hadde så lyst, men lysta "nådde ikke opp på prioriteringslista". Morsomt at du fikk deg så spennende planter.

  SvarSlett
 2. Så koselig! Inspirerende å dele hagegleden med andre som har samme kjærlighet til hagen!!

  SvarSlett
 3. Jeg har hatt en lignende hagehelg som du (dog uten å treffe bloggvenner) og helger som dette kan man leve lenge på - heldige oss:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
 4. Høres veldig gøy ut :) Hadde ikke mulighet akkurat i år, men vet hvordan det føles....

  SvarSlett
 5. Det høres ut som du har hatt en strålende helg; Turid! Og så morsomt at du traff Fru Ranten der :) Ja, vi hagegale har en tendens til å klumpe oss sammen når det er godbiter å finne ;)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Høres ut som en knalltur!
  ;)

  SvarSlett
 7. Høres ut som en trivelig tur ! Alltid hyggelig å treffe hagevenner.
  Så nå kan du bare kose deg og få plantene i jorda :-)
  Mjødurt er en undervurdert plante, den er skikkelig flott !
  Ha en fin uke :-))

  SvarSlett
 8. For en helg! Jeg kom direkte fra Runde og fuglefotografering og rett i hagemodus :-)) Herlig med hagehelg på Hamar og ekstra hyggelig å treffe bloggvenner! Vi gjentar vel suksessen til neste år?!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)