fredag 1. januar 2016

Vår i sikte

Nytt år, nye muligheter, det går mot en ny vår :) Ikke for det, det skal brøytes endel snø først, stakes noen mil på ski, lag på lag med ull skal kles på, mengder av varmt, vinterlig suppe skal kokes og ikke minst spises, mange turer med kald knirk under skoene og funklende stjernehimmel skal gås.
Vinteren er da ikke det verste vi har.


Bakhagen i dag, 1 januar. Fortsatt ganske lite snø, om 2 dager skal kulda sette skikkelig inn, så fingrene krysses for de som står med "føttene" godt plantet i kald jord.


Det aller første vårtegnet er chilisåing 1 januar. Første runde som ble sådd: Habanero red, Gusto green, Cayenne long slim, Hot lemon, Chiluacle Negro og Bolivian rainbow x explosive ember.


Frøene ble lynraskt ekspedert av gardenliving.no. Nå er det bare å sitte litt på gjerdet å vente på neste frøforsendelse som kommer fra Albinusfrø i Danmark.


                                      Hagens siste skjønnhet. Nå ligger den under hvit dyne.


                                      Godt nytt år.


                                      -Turid

10 kommentarer:

 1. Vinteren er herlig, men det må komme litt mer snø snart.
  Da var du igang med frø, jord og mange herligheter. Herlig!
  Ønsker deg ett riktig godt nytt år.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Hei Turid, og godt nytt år til deg også! Hyggelig å se snø hos deg, for det er det dårlig med her. Det striregner ute, og etter lørdag kommer det skikkelig kulde spår yr. Stakkars planter (roser)! Vi får håpe det ikke blir så kaldt som de spår, men her blir det kanskje -20...Det er noen år siden det var det her, og da var det masse snø.
  Godt nytt hageår, og det var hyggelig å høre fra deg igjen!

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Happy New Year to you too !!

  SvarSlett
 4. Hei Turid! Der var du jo :-)) Jeg har også dukket plutselig opp igjen :-D Det er deilig med et nytt ubrukt hageår i vente! Her har vinteren knapt vert innom, kun på en dags gjestevisitt.. Vakkert hos deg! Jeg ønsker deg et flott nytt hageår og gleder meg til å følge bloggen din vider inn i 2016! Ps! Skal du på inspirasjonsdag på Hedmarken denne måneden?! Jeg skal ;-))

  SvarSlett
 5. Jeg bor på Jæren og der har vi nesten aldri snø. Må si det er jo så vakkert og det blir så lyst og fint. Hos oss er de fleste jordene fortsatt irrgrønne, gressplenen vår også.

  Heldigvis går det mot lysere tider og snart er det tid for å sette begonia til spiring og starte vanningen av pelagoniaen. Den tok jeg inn i november.

  Ønsker deg et godt nytt år.

  SvarSlett
 6. Så härligt med snö! Lycka till med chilisådden!

  SvarSlett
 7. Godt nytt år med skiføre på bakken!

  SvarSlett
 8. Hyggelig at du dukker opp igjen. Du er nok heldigere med snø som vinterdekking enn vi her i sørøst. Det er søkk, søkk bløtt og nå er det meldt skikkelig kaldt. Når vi begge er helt slått ut av influensa, rekker vi heller ikke å dekke til. Så det blir spennende hvordan det går.
  Nyt vinter og skiturer:-) Og godt nytt år !!

  SvarSlett
 9. Godt nytt år til deg også. Ja, her er det ikke snø, men litt frost.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 10. Har man bare passert jul og nyttår får jeg også vårfornemmelser - nå blir det sakte lysere og det går riktig vei.
  Det skal bli spennende å følge deg og hagen dette året også!
  Godt Nytt År! Klem Nora

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)