onsdag 13. april 2016

Kaoshaging og stor entusiasme.


Som dere ser, så våres det til og med i Gausdal, sakte, men sikkert. Fuglene synger og sommerfuglene svermer forbi, gåsetrekk og traneskrik, det er saktens ei herlig tid.


Kjøkkenhagen preges fortsatt av vinter, visne grønnkålkvaster, tomme potter og noen få gjenglemte løk.


Litt bedre her hva snø angår, men akk, hagedama tok seg visst fri i høst ser det ut som. Alt kvist og kvast ligger fortsatt i bedene, potter og andre hageremedier ligger strødd rundt. Hmmm, noen må sannelig ta seg sammen, sånn med det samme.


Inne i drivhuset hersker det ro og orden......NOT. Jordsekker og potter ligger strødd her også. Men chili og tomat skades da ikke av ørlite rot og uorden. Samtlige har fått ny og større potte, rikelig med ny jord iblandet kukompost. De besøkes jevnlig (flere ganger pr dag) og vannes ved behov. Så omsorgssvikt kan det vel ikke være.
Vågalt tidlig er både basilikum og koriander sådd, de har spiret villig, korianderen er hakket hvassere enn basilikummen, der den står og strekker seg mot lyset.


En aldri så liten Dahliasmell i dag, ja bare liten da, to veldig små knoller med den høye og mørke Arabian Night. Frøposene lar seg forklare med at jeg pluselig kom over et fabelaktig program på NRK1. Takk til Anne på Moseplassen for det :) Programmet heter Naturligvis og dagens reprise handlet om humler og andre insekter og om hvordan bygge boliger til dem. Jeg smiler fortsatt og har planlagt hele neste ukes ettermiddager og kvelder, både for den snekkerkyndige og meg selv. Han blir nok sikkert like glad og entusiastisk som det jeg er.......
Må ha 2 insektshotell, 4-5 humlekasser og sannelig tror jeg ikke at det trengs 2-3 fuglekasser til også.
Ja frøposene ja, (jeg er lett å avlede), de er som du sikkert hadde tenkt ut nå, humlemat. Det finnes mye humle og biemat i hagen, men det kan da ikke skade å fylle opp litt ekstra.
Mulig det havner flere på bordet etter et besøk på hagemessa på fredag :)


Årets første chilibaby er "født" Cayenne long slim heter denne lille grønne saken, som skal bli ganske mye større og rødere etterhvert.


De eneste irisene som kom igjen fra i fjor, om jeg ikke tar helt feil heter disse Beatrix Stanley/Stanwell eller noe rundt der. Iris er dårlige på å komme igjen, har lest/hørt at de foretrekker det tørt etter avblomstring, noe det langt fra var i fjor sommer. Så da så.


Har strikket meg ei ny kofte (surprise lissom), den neste er på god vei, en lys og sommerlig utgave.


Ei side i lokalavisa fra kjøkkenvinduet her. Alle kan dyrke seg en munnfull eller fem med litt jord og ei pakke tørre gule erter, å ikke glem dyrking av karse, noe som har blitt litt retro faktisk.

NB. Har du lyst til å se programmet Naturligvis ligger programmene tilgjengelig på nettsidene til NRK.


                                                         -Turid

8 kommentarer:

 1. Hyggelig å høre fra deg igjen :)
  Endelig våres det hos deg også. Det er ikke lenge siden siste snøflekk forsvant herfra heller, og i morgen kan det komme litt påfyll hvis værgudene slår seg vrange :(
  Så flott jakke!
  Kos deg i drivhuset :)

  SvarSlett
 2. Hei Turid.
  Du er ikke helt alene om å må begynne med rydding etter høstens latskap, jeg surrer rundt men jeg roter mer en jeg rydder hehe.

  Det er godt å flytte ut i drivhuset, med litt varme så trives planter å vi hagefolk der.
  Våren kommer jo alltid litt senere hos deg men du får ikke noe mindre fine planter å blomstring av den grunn.

  Så lekker jakke, jeg likte fargene å med alt det mønstret må jo det ha vært litt av en jobb.

  Så artig innlegg i lokalavisen, det er sikkert en inspirasjon for mange.

  Ha en strålende kveld å hagedager.

  SvarSlett
 3. Ikke vanskelig å finne vårtegn her :-)) Men snøen kan du vel godt klare deg uten snart?! Fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke noe glad i snø, håper du blir kvitt den snart! Kaoshaging kan jeg alt om - her er det kaos støtt:-)

  For en fantastisk kofte, jeg blir stum av beundring!
  Klem Nora

  SvarSlett
 5. Det er godt å se at det ikke er bare jeg som har slurvet med ryddinga etter vinteren. :) Karse er kjempegodt, det er bra at det begynner å bli populært igjen. Kos deg meg alle plantene! :)

  SvarSlett
 6. Hei!
  Ja kaos må til! Liker dette kaoset om våren, jeg! Det er en herlig tid framover - hos meg har jeg hatt kaoshelg i drivhuset. Jeg fikk gjort masse, så nå er det litt mindre kaos ;-) Så flott kofte!! Der kommer jeg til kort - strikking har jeg aldri fått noe greie på!
  Ha en fin, ny uke!
  Helene.

  SvarSlett
 7. Det går sakte mot vår her også, men du verden hvor treg den er i år..
  Ser ut som du er i rute i drivhuset, og litt rot er da helt naturlig. Jeg har også satt dahlia Arabian Night, den har kommet opp igjen allerede og ser veldig lovende ut.
  Takk for tips ang. tv programmet om insektshotell, her skal det også bygges. Mulig det blir mer som dekorasjon enn som faktisk hotell..
  Og der var den lekre kofta som jeg så på instagram ja. Jeg er helt betatt! Så flotte farger og nydelig mønster :-)
  Ha en fin våruke :-)

  SvarSlett
 8. Det er kos med kaos i vårhagen. Og da er det jo bare mye god unnskyldinger på å holde på ute. Ha en super uke!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)