torsdag 13. oktober 2011

Geranium Paticia

Hmm, dette gikk ikke helt etter planen. Minsket bildet i paint, roterte det til stående possisjon, lagret det og vips så er det her  liggende igjen. Forstå det den som kan.

Dette er en av mine favoritt storkenebber. Patricia. Hun er storvokst og meget blomstervillig. Første året jeg hadde henne ble hun som et kjerr på ca 80-90 cmi sterk rosa, helt til frosten avsluttet sesongen. Etter fjorårets monstervinter ble hun borte, jeg krafset i jordskorpa etter henne i lang tid for tilslutt å gi opp. Letingen etter en ny patricia var i gang.
Jeg leita og leita, ingen patricia var å finne noe sted. Men på sensommeren, etter et hageraid på Fagernes (Botanica) et utmerket hagesenter forøvrig, der hadde de mange nebber, men ikke paticia, så ferden gikk videre. Gjøvik neste, Bogrønt, der sto hun, litt pjusk etter en lang pottesommer, men hun ble med hjem sammen med de tre søstrene sine.
Etter planting hjemme var lykken stor for hagegale damer med venninnen som også fikk sin patricia. Den patricia som var forsvunnet har nå også dukket opp igjen, litt mer forsiktig enn før, men hun livner nok til igjen hun også.  Så pr dags dato bor det 6 patriciaer her. Men vakker som hun er gjør det ingen verdens ting.


                                                                   Hilsen Tua

2 kommentarer:

  1. Strålende farge! En sånn ønsker jeg meg, ja... :)

    SvarSlett
  2. Jeg er på jakt etter Geranium som blomstrer lenge. Patricia er en av de jeg må lete etter. Veldig fin!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)