onsdag 23. januar 2013

Indiskinspirtert

Annerledes fiskemiddag. Her i heimen spises det mye fisk, så litt avbrekk på den kokte/stekte er fint innimellom. Her kan du bruke hvilken som helst fisk  (torsk, sei, ørret, laks......), har selv brukt laks, den er lett tilgjengelig, selv opp i de indre dalstrøkan, den er av mellomfet type (mye viktige vitaminer og fettsyrer :)

Man tager:
1/2 boks youghurt naturell (2,5 dl)
1/2 dl olje, jeg foretrekker rapsolje uten smak, men vanlig olivenolje kan også brukes
2 fed hvitløk
2 ts fersk, revet ingefær
2 ts cummin
2 ts malt koriander
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie

Om ikke alt dette finnes i kjøkkenskapet, regner jeg med at ferdigmikset tandorikrydder også gjør nytten, ta ei spiseskje eller to med ferdigkryddermixen oppi youghurten med olje og hvitløk.


Marinaden nesten i boks. Bare rør ihop og "bad" fisken i indiske smaker. Fisken kan fint ligge i denne marinaden 1 døgn, bare den ligger i kjøleskapet.


En trenger ikke hvitløkspresse for å bruke hvitløk, alt for mye jobb med rengjøringen etter min mening. Bare bruk bredsiden på kniven, klem til, hakk så hvitløken på langs og på tvers, så er den passe most.


Å skrelle fersk ingefær er lettest å gjennomføre med ei teskje, bare skrap i vei å skallet forsvinner.


Laksen gjør dypdykk i marinaden. Youghurt svir seg lett så, denne fisken stekes best i ildfast form i ovnen på  170 - 180 grader i ca 30 minutt.


Sausen attåt fisken. Raitamiks ferdig i pose, rørt sammen med resten av yougurten. Denne kan også fikses dagen i forveien. Tips: riv i en halv agurk i sausen, dette gir en tzatsikiliknende saus. Ha i finsnittet purre, eller et hvitløksfed eller to. Bare fantasien setter en stopper her.


Et godt alternativ til ris og poteter er byggris. Grønnsakene ble salat av det jeg hadde i kjøleskapet. Hva!!! ingen agurk, men stangselleri, myk rødbete, purre og tomat. Det smakte ikke verst :)


                                         -Tua

9 kommentarer:

  1. Mmm dette har jeg ikke prøvd meg på, men det blir muligens på menyen til helgen for det så veldig godt ut.
    Ha en fin dag fra Marit.

    SvarSlett
  2. Jeg tror at jeg kunne hatt deg som kokke her. Du lager så mye spennende! :) Ha en flott dag.

    SvarSlett
  3. Dette må pröves. Takk for tipset!
    Ha en fin dag i kulden!
    Klem

    SvarSlett
  4. Den ser jättegod ut, här i huset gillar vi indiska smaker så det ska helt klart försökas. Och sallad, den blir som regel godast när man inte har det 'vanliga' man hittar nya varianter som man inte tänkt på. Smakliga tips :)

    SvarSlett
  5. Takk for supert middagstips! Det er alltid godt med litt forandring i matveien.
    Ha en fin onsdag!

    SvarSlett
  6. Åh, det er så godt med fisk og jeg er alltid takknemlig for nye oppskrifter. Dette så veldig godt ut.

    Klem

    SvarSlett
  7. Dette hørtes fantastisk godt ut. Vi er veldig lite kreative når det gjelder fiskemiddager, og det skal vi øve på i år. Takk for tips=) Vibeke

    SvarSlett
  8. Genialt :) Dette så virkelige godt ut og skal absolutt prøves ved første annledning ;)Kanskje jeg får lurt inn litt fisk i resten av familien på denne måten ;)
    Ha en flott kveld!
    klem

    SvarSlett
  9. Nam..nam...her dukker den ene godbiten etter den andre opp!
    Jeg elsker indisk krydder så dette var midt i blinken for meg:))

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)