onsdag 6. januar 2016

Frozen,men det er hotte

tider innendørs allikevel. Minus 26,8 er ganske kald, men på en fridag går det nå greit allikevel.



Etter et dypdykk i fryseboksen er sommerens chilioverflod hentet frem. Når vi, naboene, venner og bekjente ikke klarer å holde tritt (spise) chiliavlingen ble resten renset, puttet i poser og fryst.


Det gjør ingenting om ikke chilien er helt tint.


Det er nå særdeles viktig at du tar på hanskene før du starter å jobbe med chilien og ikke etter ei stund. Chili på fingrene og alle andre steder du tar, gjør sabla vondt etter ei stund.


 Etter ei stund på kjøkkenbenken ble chilien kjørt i matmølle/foodprosessor med en liten klunk olje og ei klype salt. Kokes for at overflødig væske skal fordampe. Dette tar bare få minutter.


Sånn, da er det meget hett innendørs :) Chilimosen fryser jeg ned i isbitform kledd med plastfilm. Da er det enkelt å ta opp bare en liten dæsj chili om gangen. Denne chilimosen fungerer fint både i salsaen og i gryta. Kan også brukes til å koke sweet chilisaus eller vanlig saus senere.

Årets 6 første chilisorter er sådd, neste runde på 8 nye sorter såes i helga.


                                                        -Turid




4 kommentarer:

  1. Chili om vinteren er virkelig en hot sak og det kan vi trenge i vinterkulden.

    Ha en fin kald dag!

    SvarSlett
  2. Burrrr så kallt hos dig! Så lyxigt att plocka fram egenodlad chili på vintern.
    Kram Maria

    SvarSlett
  3. Hu, ja det var kallt! Chili är ju bra vintermat som man blir varm av!

    SvarSlett
  4. Skikkelig varmende saker :-)) Lykke til med sådden!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)