tirsdag 3. mai 2016

Desember i mai nå lissom.


For oss som bor i alpine strøk, er ikke dette det minste uvanlig. 20 cm våt og tung nysnø. Men uansett så er det nedtur, endelig er hagen bar etter en lang vinter. Vipps, hva skjer? Ny vinter.......


Det var på planene å renske ferdig i hagen, klippe nedvisna stauder osv. Det ble nå ikke akkurat det da, men noe skulle gjøres utendørs. Det ble forsiktig kalking av kjøkkenhagen og der jeg trodde peonene stod. Etter det var jeg ikke helt fornøyd med innsatsen så 20 kg hønemøkk ble også spredt utover det ganske land her (les hagen). Nå ble jeg så våt og kald at det var innelivet som fristet mest. Etter å ha skrellet av meg hagehabitten var det bare å tusle inn i dusjen en tur, enda jeg skulle på trening kun 2 timer etterpå. Hønsegjødsel lukter ikke akkurat roser, hilsen skapbonden :)


Det er nå så fullt i drivhuset at selv arbeidsbordet mitt må brukes til planteoppaling. Heretter blir det prikling på gulvet, eller så må det vare godt nok vær til å drive på arbeidsbordet ute.


Chili på gang. Denne er så fin, lilla som umoden, den blir så beige, så orange og til slutt knall rød. En kruttsterk liten sak.


Til opplysning: trosten i Gausdal foretrekker røde epler. Det ene grønne lå igjen, de spiste det ikke før det var helt tomt for de røde.


Basilikum lar seg ikke affisere av vinterlige forhold utenfor drivhuset. Den vokser, trives og dufter helt vannvittig godt.                                         -Turid

10 kommentarer:

 1. Ja det er nedtur selv om det forsvinner vel like fort som det kom.
  Det er godt du har drivhus for ellers hadde det blitt sent å komme igang.
  Det har slett ikke vært noe god vår varme her eller, men det er meldt bedre fremover.
  Så fine planter du har Turid, det blir godt når en kan begynne å plante litt ut å få litt mer plass inne i drivhuset.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Så leit. Håper varmen kommer til deg denne uka!

  SvarSlett
 3. Huff ja, det har lavet ned her også i en uke, men nå er det håp om varmere vær fremover. Håper at det kommer snart til deg også! Snø i mai skulle vært forbudt!

  SvarSlett
 4. Snø er noe dritt, men nå tror jeg jammen det er håp i sikte.
  I helga tror jeg det blir haging fra morgen til kvelds :)))

  Jeg beundrer virkelig drivhuset ditt.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Det må man kunne kalle nedtur. Godt du fikk kalket og gjødslet:-)
  Frodig og flott i drivhuse ditt. Tomatplantene ser skikkelig kraftige ut. Nå håper jeg du får en varmere periode, sånn at du kan fortsette i hagen!
  Ha en fin dag.
  Eirin

  SvarSlett
 6. Denne våren har krevd ekstra mye tålmodighet syns jeg. :)
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Jeg blir så imponert av at du holder ut. Hadde det funnes en Nobelpris i tålmodighet for hagenerder hadde jeg nominert deg! Håper snøen forsvinner og holder seg borte til høsten så du kan komme igang i hjagen uten å fryse deg fordervet.
  Klem!

  SvarSlett
 8. Huffa meg...dette må da tære på humøret...ikke gøy med viter så sent i april!
  Flotte planter du har i veksthuset...og fullt blir det hvert år også hos meg:)

  SvarSlett
 9. Huff, jeg trodde nesten det var tull for det var liksom ikke bare litt snø! Men sola står høyt nå, så den kan vel ikke bli liggende akkurat. Kul chili - flotte farger. I år har jeg tre sorter (inspirert av deg og suppene dine). Ikke noen superhotte, for jeg har dem på terrassen og det så ut til at de superhotte også trengte litt høy utetemperatur (og det kan jeg vel ikke akkurat garantere).

  SvarSlett
 10. Lang vinter i år på dere . Sånn er det noen ganger, men jeg skjønner skuffelsen. Men det er håp - det blir snart skikkelig sommer

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)