tirsdag 10. mai 2016

Så kom den,

sommeren! Med sol, varme, humlesurr og nesten frostfrie netter. Det er utrolig deilig å tine opp att, etter en lang vinter, både for hagen og meg.


Årets første agurk er på gang. Har kun ei plante foreløpig, men tanken er å så ny etterhvert. Ha friske planter hele sommeren.  Dette er stuttagurken Passandra. Litt slik stuttjukk agurk med nydelig smak av, ja.........agurk.


Chilien popper frem. Dett er Holy Mole med sine frukter. Det tegner til å bli en het sommer i Gausdal.


Tomaten blomstrer også, alt vokser meg over hodet. Drivhuset er aldeles for lite og det haster med å bli kvitt noen planter.


Hagens nyervervelse i gåseauger. Da mannen her var ny på nettstedet netthandel, kom den en del rare kjøp i hus. Dette var det første han kjøpte, det har ligget i garasjen i 2 år, men nå er det montert. Det er et skikkelig rekkelverk, tynn plast og ganske så roskakt. Mulig det sier noe om montørene også, men nå bor det salat i denne drivbenken. Det er lokk også, men de lå ved siden av når jeg tok bilde, så glemte jeg å ta bilde etter planting.


Hagevennen sånn innimellom. Det hender katten til naboen beærer meg med et besøk, mens andre ganger later han som om han ikke kjenner meg.


Hmmm, mulig dette bildet ligger feil vei, men man kan ikke få til alt heller da. Poenget er at det blomstrer i Gausdal og det er vi glade for :)


Siste hageprosjekt, humlebar. Etter at varmen kom ble det liv i humledronninger på jakt etter bolig og mat. Boligene står klare her, å baren er døgnåpen. Dette er telysglass, fint skal det være, så jeg gikk for Ittala. Glassene  må ha rette kanter iallefall. Fyll glassene med avklipte sugerør. Bland så honning og vann 50/50 og fyll opp i glassene. Det er særdeles viktig at honningen er norsk, dette fordi utenlandsk honning kan bære humle/biesykdom med seg.
Det står 4 sånne barer i hagen nå, de eneste gjestene som har kommet hittil en maur og ei flue. De er som irriterende jyplinger som ikke er gamle nok til å gå på bar _og_ at de blir drita av 1 øl messom.

Slik går hagedagan.....


                                      -Turid

6 kommentarer:

 1. Kjekt med sommervarme, og skjønner at det begynner å bli fullt i drivhuset :-)
  Vi har satt ut to agurkplanter nå,og gjør som deg sår etterhvert..
  Nyt sommeren mens den er her.
  Eirin

  SvarSlett
 2. Så herlige dager vi har nå! og du som har agurk aalt,mine planter er små men vokser veldig fort nå i varmen. Humlubar....virkelig fiffig:-) Nyt dagene :-)

  SvarSlett
 3. Tror jeg må kjøpe meg en agurkplante i år, frøene jeg sådde ville ikke spire.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei Turid, fint å oppdage din blogg... Ja, nå er det virkelig herlig vær, full sommer!
  Heldig du som har drivhus, da får man sådd masse, men man får så på friland og lagre planter inne... Flott din rosebue!
  Mange hilsner fra Ida

  SvarSlett
 5. Så spennende med agurken! Selv har jeg aldri prøvd, siden jeg ikke har drivhus. Men tomater, chili og paprika har jeg stående i vinduskarmen! Vi må jo ha noe matnyttig :)
  Humlebar var nytt for meg! Håper de får besøk av sultne humler snart!
  Ønsker deg ei flott helg!

  SvarSlett
 6. Og endelig kom varmen :-)) her har den både kommet og gått.. Ønsker deg en flott pinsehelg!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)