torsdag 8. juni 2017

Traumatisk hagebesøk


Jeg har hatt hagebesøk, og det av det uønskede slaget. En kåltyv har vært på ferde, en kåltyv som foretrekker rødgrønnkål fremfor grønnkål. Altså en venstrevridd inntrenger.


Slik ble de kålplantene jeg ikke rakk å plante ut, nå er det bare å glemme hele kassa. Jeg vet hvem synderen er nå. Etter at jeg sto i ro ved plantebordet mitt ute og priklet aspargesplanter. Da så jeg den ene kålplanta bøyde seg og så rettet seg oppatt. Det gjør ikke normale kålplanter av seg selv, så det fanget min interesse sånn at jeg fikk se den venstrevridde stikke fornøyd av gårde med et kålblad i gapet.


Mine møysommelig egensådde tigerliljer som antakelig kom til å blomstre denne sommeren får heller ikke gjort det. De ligger messom dandert ved siden av stilken sin, og det på en litt unaturlig måte. To tuer med perleblomster har også måtte bøte med både stilk, blomster og bladverk. For ikke å snakke om bladene på solsikkeplantene......
For å gjøre en lang og litt traumatisk historie kort (nei, jeg er ikke redd mus), Venstrevridd kåltyv er eliminert.


Sånn utenom hagekrigføring er det kampen mot klokka som gjelder. Her er det en jordhaug, oppi den skulle det stått overflyttede stauder fra et bed nede ved kjøkkenhagen. Et bed med mye mjødurt av det overivrige slaget. Ei såkalt vill(ig) og vakker staude. Som dere ser har ikke dette skjedd enda, men det er vel mulig sånn etterhvert.
Når plantene blir flyttet skal bokashibingen aka jordfabrikken tømmes i det bedet, sånn at aspargesplantene mine får et sted å bo før vinteren setter inn. Hagelivet er en kamp....just saying


Nå når egen udugelighet er dokumentert er det tid for å vise litt grønt. For veldig mye er det her i juni. En å annen fargeklatt er det jo, men stort sett er det grønt.


På lørdag er det planteloppemarked med Gausdal hagelag utenfor Kiwi på Segalstad bru. kl 10.00.
Her er noe av staudene som kommer for salg.


Så overskuddet fra drivhuset av chili, tomater, squash og gresskarplanter. Alt selges til inntekt for hagelaget.                                                        -Turid

2 kommentarer:

  1. Ja, det skal være sikkert og visst at det er en evig kamp i hagen. Mus, rådyr,grevling, orm og vånd er på besøk her. Ikke lett å få ha hagen i fred. Lykke til med loppemarkedet,Turid!

    SvarSlett
  2. Hei. Det er en evig kamp i hagen med disse dyrene. Blir litt lei. Lykke til med planteloppemarkedet. Fin inntekt for de lokale hagelagene. Ønsker deg en fin dag.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)