fredag 18. november 2011

Det skulle vært et flott innlegg om iris.....lettere irritert er jeg nå.

Det ble bare med denne vanlige blå, frøene er plukket i en gammel hage, sådd av meg, flyttet med i de fire hagene jeg har bodd i før, og nå er den her. Det tok 10 år, da blomstret den med en eneste blomst, nå er planten 15 år gammel og blomstrer rikelig hver sommer.
Og resten av irisene er fotografert, så de ligger på en måte. Inntil jeg skjønner hvordan jeg skal snu bilder blir det med denne ene. Jeg snur eller roterer som det heter og minsker bildene i Paint, lagrer de og når de legges inn i et blogginnlegg så ligger de der igjen :(   Noe så irriterende å ikke forstå gangen i ting. Jeg skal nok innrømme at noen racer på pc er jeg ikke, men jeg klarer meg.............nesten.
Så jeg håper jo nå at en eller annen kan prøve å forklare meg, det er sikkert ingen heksekunst heller, det er bare jeg som er litt tett.


                       Ha ei fin helg iallefall, hilsen Tua

6 kommentarer:

 1. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, men det var i hvertfall et flott bilde du har tatt. Jeg er så glad i iriser, synes de er så vakre. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ingen ekspert. Det hender innimellom at jeg ikke får snudd bildene. Hvis jeg snur dem før jeg laster dem ned går det som oftest greit. Ha en fin lørdag. Koselig blog forresten.

  SvarSlett
 3. hei på deg!
  Jeg håper du har hatt en fin helg så langt,

  I dag annonserte jeg premiene på utfordringen du er med på inne hos meg. Ta en titt du også :)

  Fineste søndag!
  Maia

  SvarSlett
 4. Nydelig farge på irisen din. Jeg har opplevd det sammen fotoproblemet som deg. Jeg har funnet ut at på min maskin har jeg ufrivillig flere lagrinssteder for bildene mine. når jeg redigerer bilder, må jeg huske å bruke "lagre som" på de bildene som jeg vil bruke i bloggen. Det virker som om bloggen henter bildene fra mappene på pcèn som jeg ikke bruker (om jeg lagrer de redigerte bildene, kommer de også i denne mappen ser det ut til.). Klarer ikke å forklare dette godt, merker jeg. Jeg bruker forøvrig picasa til å redigere bildene min, det er et gratis program. Fra det programmet er det en direkteknapp til blogger. Veldig enkelt å bruke. legger ved link, jeg, http://picasa.google.com/

  SvarSlett
 5. Iris er en vakker staude. Har flere i hagen min. Har noen selv sådde planter fra himmelblå "mor" de ble helt lyse blå...nesten hvite.

  SvarSlett
 6. Nydelig iris! Og ang dataproblemer...jeg må inn på en annen data med Linux for min vanlige windows datamaskin vil ikke la meg legge igjen kommentarer på andre blogg-innlegg! Aner ikke hvor feilen ligger:)
  Ønsker deg god søndag!
  hilsen Maria (på linux dataen:)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)