fredag 25. november 2011

I boks.


Man tager hvitkål, strimler den fint med maskin, iallefall om man skal koke mye, ellers kan en vanlig ostehøvel uten rifler/riller duge.

Ha kålen i gryta sammen med vann, eddik, sukker og karve, la det koke en times tid. Smak til på slutten om det er balanse mellom det søte og sure, ha også i litt salt og pepper.

Avkjøl surkålen noe, ha den over i poser, avkjøles ytterligere til den er kald, knyt posene igjen og legg de i fryseren. Vips har man hjemmelaget surkål hele vinteren. Til ribbemiddagen er det fint å ha litt av ribbefettet i surkålen under oppvarming, da blir den god, blank og lekker.



                                       Ha ei kjempefin helg :)

                                                       Tua

1 kommentar:

  1. Mums, surkål är en av dom norska julrätterna jag tycker bäst om, hemlagad är säkert den godaste :)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)