fredag 16. desember 2011

Syndige Sarah

Sarah Bernhard, søt, mørk og syndig, men akk så god. Hun er et must i vårt julehjem, iallefall følge eldste datter som kommer hjem.

En kan lage kransekakemasse selv, men jeg "jukser" med ferdigkjøpt. I år endte jeg opp med Odense kransekakemasse, den luktet sterkt av mandelessens, men det ble mer borte etter steking. Ta kransekakemassepølsa og trill den lengre og tynnere og skjør den i cm tykke skiver som stekes il de er gyldne. Avkjøl bunnene så de er helt kalde. Jeg setter de i fryseren ei stund. Lag så kremen som skal sprøytes på bunnene: 100 g smør, 1 1/2 dl melis, 1 eggeplomme, 2 ss kakao, 1/2 ts kaffepulver (kan sløyfes), 1 - 2 ts vaniljesukker. Dette vispes sammen med håndmikser. Sett kakene i frysen igjen.Smelt så kokesjoklade i vannbad med en bit delfiafett i, dypp kakene i sjokolade og vips har du Sarah Bernhard. Jeg brukte 200 gram sjokolade til denne porsjonen. Vil en ha mindre sjokolade går det fint å "ringle" over kakene i striper istede for dypping.                  Det ble litt sjokolade til overs,  hadde i puffet ris så ble det noen risboller til jul også.


                                         Ha ei strålende helg, hilsen Tua

4 kommentarer:

 1. Kaloribomber det där, men ack så goda :)

  SvarSlett
 2. Hei Tua:)
  Mmmnnn...dette er en av mine favoritter...men jeg spiser altfor mange av de...om de finnes i huset...fantastisk gode:)
  God helg til deg:)

  SvarSlett
 3. Oj, det så godt ut!!
  God jul!
  Maria:)

  SvarSlett
 4. Her i huset har vi også laget ristopper i dag. Sarah Bernhard har jeg aldri prøvd før, men det virker jo ikke så vanskelig. Sjokolade er jo kjempe godt.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)