fredag 10. mai 2013

Rustikk kylling

Ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid. Tid man kan bruke på helt andre ting siden hele middagen has i ei form og settes i stekeovnen.


Kutt opp rotgrønnsaker i rause biter, jeg brukte sellerirot, gulrot, løk, 2 fed hvitløk, kålrot og halve nypoteter, ha alt i en pose, tøm på litt nøytral olje, f eks, rapsolje og vend posen rundt til oljen ligger som en tynn film rundt grønnsakene. Oppi forma med de.


Ta så en hel rå kylling (lykkelig er jeg når jeg får tak i det), å steke kyllingen selv smaker å uendelig mye bedre enn ferdiggrillet med rød krydderblanding på. Jeg gikk på kyllingen med diger kniv og kappet den i to, så i fire, man kan beine ut og greier, men det hadde jeg ikke tid til.
Opp i en pose sammen med hakket fersk timian og en skvett rødvin samt noen gode skviser med pepperkverna. Legg kyllingen over grønnsakene, strø på salt og sett det i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
Når tiden er ute snu kyllingen og stek videre i 15 minutter. Snu på nytt og guff opp varmen til 180 om du vil ha krispy kyllingskinn.


Satset på rødvinssaus siden kartongen allerede var sprettet ;) I en kjele ta 1 vanlig løk i biter, litt frisk timian og 2-3 dl rødvin, Kok til det hele er redusert ned til halvparten. Så kjem dagens juks: ha i 4 dl kaldt vann og en pose brun saus. Kok opp og sausen er i grunnen ferdig. Det sies at en ikke kan ha fløte i rødvinssaus, men for meg går det fint, så en skvett fløte ble også hatt i, det gjør susen etter min mening. Vil du ha sausen helt glatt må en fram med stavmikser og kjøre ei runde eller to med den.


Lekre farver og deilig lukt. Ferske krydderurter på benken er hverdagslykke, Å ruske i timian eller basilikum så duften sprer seg i kjøkkenet gir inspirasjon til kokkelering.


Dette var mat nok til fire personer, siden vi bare var to hadde vi jammen kylling til lunsjen dagen etter og.


                                   Ha ei strålende helg, hilsen Turid

6 kommentarer:

 1. Åhh, dette så og hørtes veldig godt ut=) Nam, nam=) Håper du får ei super helg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Dumt ikke jeg var hjemme når dette ble laget, det ser helt himmelsk ut!
  - Minstegull

  SvarSlett
 3. Du lager så mye snadder, smart å ha noen retter som greier seg selv nå fremover.
  Er det fint vær vil en jo helst være ute og ikke på kjøkkenet.
  God helg til deg også.

  SvarSlett
 4. Dette så veldig godt ut. Kylling er jo så utrolig godt, og med litt vin i sausen, så blir det stas.

  Klem

  SvarSlett
 5. Du har så mange supre middagstips! Dette blir rene inspirasjonsbloggen når man vrir hjernen og ikke aner hva man skal ha til middag.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Hva du tryller fram :) Her sitter jeg og har spist frokost og får allerede lyst på middag :) God søndag!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)