fredag 3. mai 2013

(S)tillstandsrapport


Inni drivhuset: det eneste som blomstrer er stemorsblomstene som ble reddet inn fra snø og kulde. De lever nå livets glade dager i et gammelt vaskevannsfat i drivhuset.Dahlia/georginene vokser så det knaker.


Ute blomstrer krokus og scilla uanfektet at minus 5,5 på natterstid. Olala, med vifteovn i drivhuset regner vi med høy strømregning denne gangen.


Hvit valmuesøster i emninga, den blå ga opp etter fire år i hagen.


Kjøkkenhagen :) Ryddet og rensket, klar for gulrotfrø og reddikspirer.......... Breeeeeems....... Jeg pleier ikke spavende kjøkkenhagen så veldig nøye, men i går hentet jeg greipet for å lette på ei fastgrodd rot. HVA!!! Det tinte jordlaget er på ca 10 cm, det under er bæntæla (eller frossent på riksmål:)
Så her blir det bråtining med svartplast, iallefall i 1 kasse sånn at jeg får begynt ørlitt.


Bare sånn for å ha begynt i kjøkkenhagen ble denne bøtta med gull (hønemøkk) spredt utover i dyrkningskassene. Det ble mitt litt spede bidrag til vårens velkjente odører på landsbygda.


                                       -Turid

8 kommentarer:

 1. Ja, det er jo minusgrader om natten her også, så det er ikke rart at det er kaldt i bakken. Bøndene rundt her feiret 1. mai med å spre møkk, så da var det bare å lukke vinduene ;-)
  Men det er en herlig vårlukt likevel.

  Ha en fin dag/helg!

  SvarSlett
 2. Stillstanden har holdt stand i mange hager denne våren. Jeg tror det blir skikkelig varme snart - sa optimisten :) Håper svart plast gjør susen for grønnsaksbeddene dine. Ha en delig helg!

  SvarSlett
 3. Det er kanskje 20 cm til tælen her, enda en stund før jeg kan sette poteter.

  SvarSlett
 4. Her var det snøkaos på veiene i dag tidlig. Satser på at varmen kommer i neste uke.
  Mine stemorsblomster fikk lenge bo i drivhuset. Nå har de stått ute en stund og har tålt både frost, hagl og snø.
  God helg!

  SvarSlett
 5. Trist att det är så kalt hos dig på nätterna!
  Så söta violer:). De piggar upp:)
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Det er kaldt her også, og jeg fyrer som bare det inne!! Hadde håpet jeg skulle slippe det nå, men... må vel bare holde humøret oppe! Bra eksamensvær i alle fall=) Blir artig å følge med kjøkkenhagen din=) Gooood helg=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Jeg håper også å få gjødslet litt i helgen :) Litt krutt i bedene skal nok gjøre seg for her regner nok all næringen ut i havet... God helg!

  SvarSlett
 8. Heldig du er som har kommet i gang i drivhuset. Mitt er ikke vasket enda, men det ser ikke ut til at det haster heller. I dag ble det vinter igjen, og det ble det sikkert hos deg også.

  Håper det snur snart, så er jeg i gang jeg også. Kos deg i helga! klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)