torsdag 9. januar 2014

Kribling

etter en ganske hagekjei høst og travel førjulstid kan jeg tydelig kjenne det. Det kribler i magen, den yre gode hagefølelsen er der, om enn litt tidlig. Iallefall for oss i alpine strøk, men mangt og mye kan gjøres for å pleie og vedlikeholde den gode følelsen helt til det våres, også her i dalstrøkan innafor.


I går ble det sådd karse, den gode, gamle, grønne og litt sterke som er så god på leverposteiskiva.


Spiring av tørre gule erter. Legg ertene i bløt over natta så spirer de raskere. Legg et lag på jord, vann litt, ta på plast så det ikke tørker ut og vips... om noen dager har den kjedelige isbergsalaten fått selskap av friske og grønne ertespirer. Når de såes i forskjellige beholdere av glass, ting og tang tar de seg faktisk godt ut som pynt også....når det grønnes da iallefall :) Jeg tok litt av og bløtet nesten en hel boks (500g) og det er litt for mye kanskje.


Spirende og uttørkede hvitløksfedd i jord, blir til deilig kryddergrønt om noen dager. Kan høstes flere ganger før hvitløksfeddene gir opp.


Staudesådd på kjøkkenbenken. Alle staudefrø som såes her blir sådd høst eller vinter og satt ut i snøen. Dette er å stratifisere eller å kuldebehandle frøene. Mange må ha ei kuldeperiode for å spire, men her dras alle over en kam og ut i kulda med dem. Det må sies at ikke alt jeg sår spirer på våren. Dagens sådd var orientvalmue Carneum, ramsløk, kjempestikle silver ghost, kremfarvet ballblom og mørk hundekjeks. Disse skal nå få stå inne å svelle med fuktighet til lørdag, da spaes de ned i snøen vi er så griseheldige å ha.


Tusler ned i drivhuset for å konstantere at ting er på stell. Måking av tak må gjøres relativt ofte. Iallefall når det har snødd................


Kanskje jeg trenger flere fiskekasser til våren? Eller ikke? Gleder meg innmari til å starte her igjen.


Litt ugreit med hagevandring om dagen, men med høy støvelføring og tunga rett i munnen kommer jeg meg fortsatt rundt i paradiset.


Etter å ha baset seg rundt i snø og kulde er det tid for vinterlig innekos. For tiden er det trening og strikking av ragglabber. En annen vinterlig hagesyssel er da selvfølgelig netthaging, i dag fortatt hos Gardenliving                                 Jeg holder ut ;) hilsen Turid

8 kommentarer:

 1. Så fint at du er så godt i gang! Så mye snø det er hos deg. Her rakk jeg aldri å måke drivhuset før snøen regnet vekk...
  Jeg har fått frø i posten i går og i dag, så nå må jeg komme i gang ;-)
  Kos deg med snøen!

  SvarSlett
 2. Hyggelig å se at du har begynt med frøsåing alt :-) Jeg får litt inspirasjon til å så noen staudefrø og sette dem utendørs, men vi har ikke filla snø og snart kommer kulden...!
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 3. Flittige du med både frøsåing og strikking! Er litt misunnelig på det hvite teppet du har ute i hagen din. Et sjeldent syn om dagen. Er det snø det heter?:) Har ikke kommet i gang med såing av staudefrø. Takk for dyttet du ga meg. Ut å kjøpe jord i helgen:) Lykke til!

  SvarSlett
 4. Så fint at du minner meg på at jeg kan så noe nå også=) Jeg skal jammen prøve å spire erter jeg og=) Det blir gøy! Gleder meg allerede. Ser ut som du er skikkelig klar for vår… og jeg som trodde du elsket vinter, snø og ski=) Håper du får ei superfin helg=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Lurer på om jeg ikke må handle inn noen gulerter. Det hadde gjort seg med litt ekstra grønt i salaten.
  Håper å komme i gang med såingen snart her også.
  God helg!

  SvarSlett
 6. Oj, her var det mye på gang! Jeg har såvidt begynt å så. Har noen få potter under snøen. Nå fikk jeg lyst til å så innegrønt også. Hadde ertespirer i fjor og det var jo veldig godt :)

  SvarSlett
 7. Enda så kribler det ikke i hagefingrene mine, og det er helt greit. Nå vil jeg ha vinter, og mange flott turer på ski. Hagefølelsen kommer nok og da starter vel kriblingen også, tenker jeg.
  Ser at du har mye mer snø, enn det jeg har.

  Ønsker deg en fin ny uke. Klem Vivi

  SvarSlett
 8. For et herlig innlegg!
  Grønne spirer og nye skudd...mmm..deilig på brødskiva:)
  Og så mye snø du har...her kom det 2cm i går...
  Ønsker deg en fin ny uke:))

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)