tirsdag 28. januar 2014

Fastfood

er greit å lage når tiden er knapp og man skal heseblesende ut igjen etter jobb og/eller skole. Denne retten er på ingen måte ny eller revolusjonerende, men godt ble det.


Sett på stekeovnen på 200 grader, strø litt salt og pepper eller som det er brukt her, urtesalt, i forma og legg fiske med skinnsiden opp. Sett inn i ovnen.


Sett en kjele med litt vann på plata og kok opp, ha litt salt i vannet etter at det har kokt opp. Ikke ha salt i kokevannet før det koker, da ødelegger man bunnen på kjelen (lært iløpet av et langt kokkeliv). Legg i blomkålen, jo mindre biter jo raskere koker den. Etter 5-6 minutter legg i brokkolien og kok videre. Når grønnsakene har kokt i ca 5-6 minutter til ta det hele av plata og gyv løs på grønnsakene med potetmosstamperen. Om man har skjulte frustrasjoner inni seg er dette en ypperlig anledning til å få det ut :) Hvis ikke kan du ta det som litt trening. Fin mos = mye stamping osv.... Jeg liker med biter og sånn ble det. Det går an å bruke stavmikser også.


Fisken er ferdig etter 15-16 minutter, ta da formen ut av ovnen og bruk et stekepinsett eller noe, å dra av skinnet på fisken. Har du fisk uten skinn slipper du det.
Brokkoli påstås å være antirynkekrem i grønnsaksformat, da uten reverserende virkning, dessverre. Men uansett, brokkoli er godt og sammen med blomkål blir det en velsmakende kremet grønnsaksmos med en herlig vårgrønn farve.
Tidsforbruket er på 20 minutter, like lang tid som det tar å steke en grandiosa.
Med en klatt matyoghurt til var dette et realt og smakfullt måltid.

Og sånn ellers snør det fortsatt her, det er vel rundt halvannen meter med snø og hagesesongen er milevis unna.                                -Turid

5 kommentarer:

 1. Mmm, det så godt ut, og den må jo passe oss som innemellom har kanpt med tid=) Håper du har fine dager=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Laks i ovnen er både lettvint og godt. For å variere litt lager jeg av og til laksepakker, med laks og grønnsaker i folie.
  Håper på en pause i snøværet hos dere nå.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Det hørtes lettvint og godt ut! Takk for tips om kjeler og salt. Det visste jeg ikke. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Mmm..dette ser veldig godt ut...og laks er en av mine favoritter:)
  Snø ja...du har myyye av det og vi er ennå ikke i februar...godt vi har bilder og minnebok fra i sommer:)
  Great W. som du spurte om...om du setter den på den lune plassen som du nevner,vil jeg tro det skulle gå greit. den har H-sone 4-5..og med godt vinterdyne som ofte er hos deg ville jeg prøvd den.den er så blomser-rik og flott:))
  Fine dag til deg:)

  SvarSlett
 5. mmm...dette ser veldig godt ut,og laks er en av mine favoritter.
  Snø ja...du har myyye..godt vi har bilder og minnebok fra sist sommer:)
  GreatW. som du spurte om...den har H-sone 4-5,og om du setter den på den lune plassen vil jeg tro det går greit.det er også ofte god vinterdyne hos deg,så jeg ville ha prøvd den.
  Fin dag til deg:)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)