tirsdag 17. juni 2014

Det er nå

og omlag fire uker framover at tida skulle stått stille. Agurktider i drivhuset, tomatene er på vent og hage bugner av knopper. Det er bare å glede seg, vilt og hemningsløst.


Peonbedet er ready to takeoff, bare hagedama greier å få famla ut støtteanordninger sånn at de vakre peonene slipper å ligge med nesa i grusen.


Frodige tider. Med hjelp av hageslanger og spredere kan hagen fortsatt være frodig. Med mye vind, sol og varme må det vanning til. Heldigvis har vi ikke vannmåler, tror ikke vi bør ha det heller når jeg tenker etter.... Den første rosa er i blomst, jomfrurosa (i mitt hode kalles den jomfrubeistet), den sprer seg uhemmet og uten sjenanse.


Bakhagen.


Gleder meg usannsynlig mye til at disse valmuene åpner seg. De er bare så friskt oransje oppi all søtsuppa av rosa og lillafarger ;)


Diger staude, prakttelekia eller stråleblomst. Fint bladverk, men skygger gjerne for naboen. Den får gule blomster på sensommeren som har magnetisk virkning på humler og sommerfugler.


Og så var jakten over, jakten på Rugosa rosa Agnes. Var en tur i Sandvika i går, da var det bare en liten svipptur til Asker og Hesleberg gartneri. Nå har skjønne Agnes blitt en del av gjengen oppi her.


Hmmmm, lillalus? Her kjenner jeg ikke lusa på gangen, men lusa er kanskje litt kameleonaktig, ellers tror den at den er veldig lur. Lilla blomst = lilla lus?? Tror ikke lusa at jeg ser det da eller?? Halloo??


Trodde aldri jeg skulle innrømme dette, men honningknoppurt begynner å bli en liten favoritt. Har så klart den vanlige blå som sprer seg. Har rosa, hvit og så denne mørke skjønnheten. Greit med nye objekter å jakte på nå når jakten på Agnes er slutt.


Ei ganske ubrukelig busk/tre på ca 3 meter bortsett fra akkurat nå. Snøballbusk er et syn når den blomstrer, men ellers er den bare kjedelig.


Lurer inn et bladbilde. En av favorittene: Filipendula multijuga Palmata Nana, kommer du over denne, ikke nøl med å kjøpe den.


                                   -Turid

7 kommentarer:

 1. Spennende tider vi går i møte med alt som springer ut, så frodig og flott det har blitt hos deg nå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Godt at du fikk tak i Agnes da :-)

  SvarSlett
 3. Det er så en føler seg som en forelska tenåring med alt en har i vente, blomster, grønnsaker og uteliv.
  Lilla lus det er litt spesielt, ny for meg også.

  Det ser så flott ut i hagen din, og valmueknoppene er diiiigre.

  Ha en strålende uke, Marit.

  SvarSlett
 4. Ja, nå er det en flott tid. Fasinerende tanke å stoppe tiden noen uker nå.
  Her har peonene begynt så smått å blomstre, så da blir det vel skikkelig regn snart.
  Filipendulaen er en favoritt her også.

  SvarSlett
 5. Morro å krysse av på ønskelisten. Ble nysgjerrig på Agnes. Fint og frodig hos deg og det er bare å nyte tiden :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)