fredag 20. juni 2014

Den spiselige delen

av hagen ser nå sånn ut i dag, 20 juni.


Sukkerertene krabber sakte, men sikkert oppover bambusstøttene sine, vanlige, shiraz og brytsukkererter. Ringblomster plantet i midten, bare sånn for syns skyld.


7 opphøyde bed som utgjør kjøkkenhagen pr i dag. Denne kassa består av spinat, hjertesalat, plukksalat, masse tagetes (lukter vondt), noen kornblomster og grillpinner. Grillpinnene er et forsøk på å hindre nabolagets mange katter å drite i maten min. Ellers er flere av kassene dekket med fiberduk.


Kepaløk, rødløk, ringblomster, tagetes, agurkurt og reddik. I kassene nedenfor vokser løk, bondebønner, rosenkål, dill og lave bønner.


Kålåkeren begynner å bli riktig høy og staselig. Den er dekket med fiberduk hele tiden, så kålfluer/sommerfugler/larver ikke kommer til.


Livreddende førstehjelp på de små rødbeteplantene etter et nattlig angrep av gravende katt. Duk er ikke så fint, men rødbeter er det aller beste jeg vet, så da blir det sånn.


Chili Lombardo, fin buskete plante med mange, små chilifrukter. Mener de skal bli oransje etterhvert.


Min første chili, den longe og slimme vet dere, en undelig bøy har den fått, men det er min første chili. Om du legger godvilja til kan du ane en liten rødere flekk øverst på bøyen. Jeg er så stolt :)


Ei latterlig lita tomatplante. Patios Plum heter den og så litt dust ut. Den er 20 cm høy, regner med knappenålshodestore tomater på denne.


Sweet olive ser noe mer lovende ut. Det tar veldig lang til før tomatene rødmer, men det er vel verdt ventinga.Agurktider i hagen. Fikk 3 agurker raskt..... jeg ventet.......og ventet... på at de skulle bli på en grei størrelse. Etter mange dagers venting så jeg på frøposen at dette ikke var slangeagurk, men en kortvokst versjon, (Pasadena for den interesserte). Så da så, 10 - 15 cm agurk skal man heller ikke kimse av. Slangeversjonen kommer senere.                                      Ha ei strålende hagehelg, Turid.10 kommentarer:

 1. Jeg er så imponert over grønnsaksbedene dine! Det ser veldig flott ut alt sammen. Nå har endelig begynt å danne seg frukter på mine også, og de er helt nattsvarte! Moro å se hvordan de blir til slutt.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Hei igjen. Aicha er regnet som H6 leste jeg, så den går kanskje hos deg?

  SvarSlett
 3. Vilken fin köksträdgård du har!
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Så mange gode grønnsaker du har i kjøkkenhagen! Her blir det mye å kose seg med utover sommeren. Lurt med tagetes innimellom. De er avskrekkende på mange insekter. Vi har en del av dem vi også. Lukter ikke godt men vakre er de :-). Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Så mye godt du har i kjøkkenhagen! Kjøkkenhage er et ukjent hagekapittel for meg. Når man har det i kasser blir det kanskje ikke så aller verst med luking?

  SvarSlett
 6. For et flott spisskammer du har i hagen :-)) heldiggrisen! Vi må nok forebygge mere mot sneilene før vi gidder å dyrke egne grønnsaker... God helg!

  SvarSlett
 7. Her var det mye godt, og du er jo så flink til å lage herlige retter av det du har også. Sukkererter, salat, reddik, tomat og agurk, er vel det jeg kan slå i bordet med i år.
  Ønsker deg en fin helg. Klem

  SvarSlett
 8. Du har et godt og variert utvalg i grønnsaker, kjekt med kortreist mat.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Så mye deilig som vokser i kjøkkenhagen din. I år begrenser det seg til tomater og hvitløk hos meg.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 10. Flott avling hos deg!
  Kanskje de små tomatene er veldig gode?

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)