onsdag 9. juli 2014

Det er ingen hemmelighet

at jeg har en forkjærlighet for Geranium/storkenebb. Forkjærlighet for _det_ også. Jeg kan glatt innrømme at jeg er en samler, og da er det særlig storkenebb som havner i handlekorga om den ikke finnes i hagen fra før. Det er sånn man kreerer en real kaoshage.


Geranium Midnight Reiter, fint bladverk, men synes ikke at blomstene var så spesielle.


Ger. Maurice Mocha, en liten en som kjemper omkapp med de større slektningene.


Ger. Magnificum. Står så fint akkurat nå, litt nedslått av regn i bøtter og spann, men allikevel.


Sporer av litt her, kaoshage => kaoshagedame => kaosinnlegg ;) Her oppi de alpine dalstrøk er peonblomstringa på tur nå. Den som venter på noe godt :)


Alt regnet har gjort kål på valmueblomstringen i år. Dette var det jeg fikk nyte orientvalmuene Royal Wedding/Perrys White, husker ikke om denne er det ene eller det andre. Det spiller ingen rolle, for jeg ser ikke forskjellen på de allikevel.


Så var sommerens vakreste portal over. Snøballbusken er så fin i blomst, men nå brasker den fælt og er ikke fin i det hele tatt.


Så var det storkenebb igjen. Orion heter denne og likner på de andre blå, forskjellen er at denne blomstrer lenge.


Geranium Patricia, hagens knalleste rosa diva. Som tidligere nevnt, en stor storkenebbfavoritt.


Her er det så tett at jeg ikke finner lappen på planta, men det likner på Ger. Mrs Kendall Clarke. Hagearkivaren har slurvet litt i det siste, så eksakt antall på hagens storkenebb er litt i det blå, men et cirkatall, tja......60?


Så må det sies at jeg var på tur i går, da med ei annen hagegal venninne. Hoel gartneri på Stange, har du ærend på de trakter, eller trenger et mål for utflukten, så er dette stedet å besøke. Det er vakkert på Stange, med bølgende kornåkre, digre og velholdte garder, utsikt til Helgøya..... der kunne jeg glatt ha bodd faktisk, så fint er det der.
Det var reisebrevet.... Selvfølgelig ble det handlet litt på gartneriet. Rosa over ble med hjem, et prakteksemplar av Aicha, der det er støvbærerne som fasinerer.
Og som samler av nebb, fant jeg to jeg ikke hadde, Hokus Pokus og Summer Skies. Summer Skies har jeg kjøpt før, men finner den bare ikke igjen. Sånn går det når man har kaoshage.


                               -Turid

6 kommentarer:

 1. Jeg er også fan av Storkenebb, så mange fine du har i hagen din.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Det var en anseelig mengde "nebb"! Jeg er enig med deg i at de er fine, men har ikke så mange (ennå). Marurice Moka har jeg også forresten. Takk for reisetips. Der har jeg ikke vært, men Stange er ikke så langt unna hjemme. Kanskje jeg tar en tur dit i ferien :)

  SvarSlett
 3. Storknebb..har jeg fått øynene opp for jeg og..litt treg av meg kanskje...men så mange ulike varianter og fine i en gammel hage som min:)
  Nyt sommeren:)

  SvarSlett
 4. Jeg må innrømme at jeg liker storknebb litt, og har nettopp kjøpt Rozanne og har fått Midnight Reiter. Men jeg ender garantert ikke med 60 sånn som deg ;-)
  Med over 500 hosta er det ikke plass ;-)

  Det er en flott kaoshage du har! En kan ikke ha oversikt på alt :-)

  SvarSlett
 5. Liker også storkenebb, men kan ikke navna :) nydelige blomster og bilder!

  SvarSlett
 6. Mye flott hos deg nå! Jeg er også glad I geranium. Liker godt Midnight Reiter fordi den er forholdsvis lav. Syns blomstene gir fin kontrast mot bladverket. Min Orion star nesten innunder en busk og kommer ikke til sin rett. Den må flyttes engang jeg får ånden over meg.
  Nyt julidagene!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)