deilige smaker.
Geiteramssaft er en sånn sommersmak.
Plukk 150 g geiteramsblomster, helst i et område uten mye biltrafikk eller langs med jorder som er sprøytet med alskens shit.
Kok opp 1 liter vann, 7 dl farin, 25 g sitronsyre. Når sukkeret er løst opp i vannet, tøm den varme laken over geiteramsblomstene. La det stå til det hele har kaurna (er avkjølt).
Sett bollen/kjelen/hva du nå enn bruker inn i kjøleskapet og la det stå tildekket i 2-4 dager.
Sil så fra blomstene og du sitter igjen med en utrolig kul, rosa saft som atpåtil smaker sol og sommer.
Sileklede er lurt om man ikke liker brask (små partikler) i safta si, ellers kan du bruke vanlig sikt. Ser du godt etter, synes det at jeg ikke hadde ordna meg med sileklede.
Geiteramssaft holder seg dårlig i fersk tilstand og må derfor fryses. Blandingsforhold er 1:6
Mmmmmm, sommer i et glass. Myntekvisten har ingen betydning annet enn at det ser bedre ut.
Er geiteramsen avblomstret hos deg? Ta deg en tur opp på fjellet, der er den på tur nå.
-Turid
Geiteramsen har nettopp begynt å blomstre her, men jeg har aldri brukt den til noe. Liker godt blomstene, men det minner meg om at det blir ettersommer.
SvarSlettHa en fin mandag!
Geiterams har en vakker farge, og det er jo fint at den kan brukes til noe. Nydelig farge på safta!
SvarSlettDen astilben som du spurte etter heter Erica.
Så spennende å kunne lage saft av geitrams. Takk for oppskriften :-)
SvarSlettFlott ide!!! Og nydelig farge på safta. Du må ha et oppkomme av energi og ideer.
SvarSlettHer rekker jeg knapt å klippe ned stauder og å rydde og få orden i bed. Fortsatt god sommer!
Eirin
.
Tenk at det går an å lage noe av denne blomsten, det hadde jeg ikke trodd.
SvarSlettFlinke deg, Turid.
Ønsker deg en fortsatt fin sommeruke. Klem Vivi
Åhhh, du lager så mye morsomt og godt=) Håper du har det fint, og at du nyter sommerukene=) Vibeke
SvarSlett