tirsdag 19. august 2014

Mure

eller Potentila om du vil, disse litt forsiktige staudene har jeg fått øynene opp for.


Jeg har bare fire forskjellige, men det finnes helt sikkert flere en typer. Denne er lett å få tak i på gartneriene, Miss Wilmott heter hun og er litt skarp rosa. En fin vever som legger seg fint sammen med de andre i bedet. Blomstrer fra begynnelsen av august og utover.


Farven på denne er jeg mer usikker på, ja navnet også ;) Litt spesiell, men den lyser opp på en grå høstdag iallefall.


En selvsådd, Monarchs Velvet. Mørk og vakker troner hun sammen med det lyst limegrønne bladverket til anisisopen. Blomstrer nå.


Så kommer den som oppfører seg annerledes. Denne er selvsådd, kommer uti juni med en bråte blomster på en gang. Brukt som kantplante, men den velter seg utover å burde hatt en annen jobb her i hagen. Navnet husker jeg heller ikke, kanskje noen som vet det? Den blomstret året etter såing, enkelt og greit.-Turid                                     

5 kommentarer:

 1. Potentilla er fine blomster, "Miss Willmott" hadde jeg før må kanskje skaffes på ny.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 2. Jeg kan desverre ikke hjelpe med navn. Har selv en del navnløse potentilla. De legger seg fint innimellom avblomstret geranium og tilføyer flotte glimt av farge i bedet :-))

  SvarSlett
 3. Søt=) Jeg tror nesten jeg har en av den typen jeg også. Den ser nesten ut som røde jordbærblomster=) Håper alt står bra til=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Miss Wilmott røk rett inn på må ha listen til neste år! Den hadde en nydelig farge synes jeg :-) De er fine disse murene, og kanskje litt underkjent? De fortjener å komme mer frem i rampelyset :-)

  SvarSlett
 5. Så nydelige blomster muren har og ikke viste jeg at det var så mange forskjellige.
  Den skal jeg ha øynene opp for når jeg er ute på hagesentre med kjøpe-tryne neste gang he he.

  Ha en fin dag Turid.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)