onsdag 27. august 2014

Red hot chili pepper

Som chilifersking må jeg si at det gav mersmak i massevis. Artige planter, heftige frukter og mannen er ganske engstelig hver gang jeg serverer middag ;)
Så hva gjør man da når chilien popper frem i en rasende fart. Her er min løsning.Et brett med frossen sambal oelek. Tidligere blogget her


Hjemmelaget chilisaus. Kjør 4-6 chilier med "hud og hår", (men fjern stilken) i matmølla sammen med 2 fed hvitløk, 1/2 dl farin, 1 1/2 dl vann og 1/2 dl 7% eddik.


Hell sausen opp i en kjele, kok opp og la det putre i 5 - 10 minutter. Jo lenger den koker, jo mere redusert blir den, ergo også sterkere.


Hell opp på små glass som er steriliserte (100 grader i stekeovnen i 20 minutter). Skru til lokket og snu glassene på hodet. La de stå til de har kaurna (avkjølt) og vips har du laget en holdbar chilisaus, sånn helt selv.


Siste forslag ut er det enkleste. Kutta opp fersk chili, med "hud og hår" denne gangen også. La det på et matpapir, lot det hele ligge til det var tørt.

Sånn, da skal vel chiliforrådet til vinteren være klart, tenker vi har tilstrekkelig også. Men chili er gøyalt å dyrke, så det blir flere planter og ikke minst flere sorter til neste år.                                          -ChiliTurid

2 kommentarer:

  1. Sterke saker! Men det så veldig delikat ut :-))

    SvarSlett
  2. Så kjekt å ha når vinteren kommer!! Vi skulle også dyrke chilli i år men først ble plantene invadert av lus og så gikk tomatene amok og tok hele plassen- neste år!!! Ha en super dag!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)