torsdag 21. august 2014

Nye perspektiverer fint innimellom. Alle bildene i dette innlegget er tatt fra verandaen. Fint å ha veranda når det regner, er snø i hagen eller om man bare skal lese avisa. Men sånn ellers synes jeg det er dumt å sitte over hagen og ikke se den.


På nordsiden av huset, favorittplassen min. Her har hagen det jungelpreget jeg liker så godt. Samt kjøkkenhagen i hjørnet.


Nord/vest hagen.


Sør/vest.


Sør.


Øst.


Skiftet linse og fortsatte fotograferingen.
Høstens favoritt, ikke den vakreste i hagen, men helt klart den største _og_ favoritten til humler og sommerfugler, da er det min nr 1 også.


Storkenebb Rozanne, grønnkål, Veronika og legevendelrot nederst i hagen mot naboens garasje.


Denne mjødurten har en nydelig rosafarve, men måten den vokser på er ganske uryddig. For hvert år den står der skytes det stadig ut nye utløpere. Heldigvis står den i en kjedet pallekarm, så den kommer ingen steder. Hvordan det går med de andre plantene i dette bedet, er litt mer usikkert.


Her har hagedama sturta ifrå (forlatt) hagearbeidet. Plutselig en dag gjenopptas arbeidet her.


Blank metall og rust er flott sammen synes jeg. med det gråblå blåsvingelgresset og det gulaktige krypfredløsbladverket.


Rogna står full av vakre røde bær, og bladverket begynner å anta gyldne farver, med bare 2 grader i natt er det et faktum at høsten er her                                               -Turid

7 kommentarer:

 1. Så fint det er å se hagen din ovenfra, for det gir litt mer perspektiv ja. Frodige hager er flott, for jeg liker ikke sånne velfriserte sirlige små hager ;-) Det må være litt tyngde i en hage med både rot og orden på en gang.
  Den telekia har jeg ikke sett, men må få skaffet meg en sånn. alt sommerfuglene liker, liker jeg også. Har en Ligularia nede i hagen som jeg egentlig hadde tenkt å ta bort, men kan ikke det etter at jeg så at sommerfuglene satt tett på den. De liker gult åpenbart ;-)
  Rosa mjødurt har jeg også plantet i år, men den står i ytterkanten i en grøftekant. Der vokser det hvit vill mjødurt fra før, så jeg får heller røske den opp hvis den kommer opp flere steder.
  Kaldt hos deg alt nå! Her var det 8,2 grader i går på morgenen, og jeg synes at det var kaldt... Jeg blir aldri klar for høsten uansett hvor fin sommeren har vært. Tror jeg bor i feil land... ;-)

  Ha en fin dag oppe i polare strøk!

  SvarSlett
 2. Her var det mye fin inspirasjon å hente - jeg synes du har en så fin cottage garden stil, med flotte stauder og mange farger. Ble betatt av din rosa mjødurt, og slo den opp, men den liker seg på fuktige steder og det har jeg ikke hverken i skogen eller i eplehagen. Synd! :)

  Ha det godt så lenge!

  SvarSlett
 3. Så frodig hagen din er i august, men det er tidlig med høst ennå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Det var litt av noen flotte perspektiver du har der fra "oven". Mange fine bed og kombinasjoner. Imponert over den frodige nordsiden! Mjødurten var ny for meg. Den var riktig så fin. Ha gode dager på verandaen og i hagen.

  SvarSlett
 5. PS! Trodde jeg var følger av bloggen din fra før. Det var jeg rart nok ikke. NÅ er jeg det:)

  SvarSlett
 6. Men fysj da - bare 2 grader???? Huttemegtu!
  Hagen din er jamen frodig og fin!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Så flott og frodig i din hage. Mjødurt visste jeg ikke spred seg så mye men jeg har merkt det nå, mine står ikke i en krage... men de er flotte å se på i blomst. Men uff, alle rede så kallt oppe hos deg, går virkelig mot høst nå.
  Ha en god helg og kos deg med solbæret :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)