søndag 3. august 2014

Litt tafatt

eller rettere sagt hagetafatt om dagen. Neida, ikke hagelei i det hele tatt, men litt sånn tafatt. vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne.
Det er ikke det at det ikke er noe å gjøre....plent av gjøremål, men hav gjør jeg? Tusler rundt å bare glor, tar bilder og nyter det hele. Ignorerer bare elegant, vassarve og andre uvelkomne ting i bedene. Grusen er full av staudebarn, men det er jo planter, ikke ugress ;)
Og i dag regner det.


Hosta. Staselige bladplanter i et utall varianter. Liker best de som danner store og sirlige tuer, blomstene er det ikke så farlig med.


Høy og mørk lilje.


Kremgul og yndig.


Denne hostatua har stått i ei metallbøtte hele sommeren, det ser ut om den har det greit allikevel.


Høststaudene begynner å vise seg.


Litt kvalmt rosa liljer.


Det er digert i bedene nå på sensommeren. Den store midt i bildet er en stråleblomst/prakttelekia og en humlemagnet.


Det gror til i barnehagen også. Grillpinner er helt genialt for å hindre katter i å grave. Økologisk, billig, skader ikke planter eller dyr, bare hagedama selv fikk flis og verk i fingeren.


Noen glemte å fortøye riddersporene dette året.


Ahhh, sjekk denne. Martin Frobisher heter han og har vært blyg i et par år, men i år har han jammen tødd opp litt. Håper han blir riktig husvarm etter hvert.

Og neste søndag er det åpen hage her. Det var en sommerdag i juni jeg med overmot jeg meldte meg på. Nå angrer jeg litt, men shit au. Kanskje greit å vise frem en hage som har både ugress i bedene og småplanter i grusen.


                                    -Turidtafatt.

13 kommentarer:

 1. Åpen hage klokka når da på søndag? Det må jeg prøve å få med meg :-)

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg litt igjen her, det som er greit med hage er at ugress og andre gjøremål går sjeldent noen sted.
  Jeg har begynt på opprenskning av gravmyrt og mynte som har fått gro vilt, eller er det ugress og forvokste stauder på alle kanter.

  Blomstene dine trives vist med eller uten ugress, flotte er de.

  God søndag Turid.

  SvarSlett
 3. Helt riktig det, Turid, å gi seg tid til å nyte også. 'Stolhaging' var et begrep som ble lansert av en hagegal for noen år siden. Ja, for noen somre står sitteplassene rundt i hagen nærmest ubenyttet, fordi vi alltid bare må et eller annet. Og du har så mye som er fint, så!

  SvarSlett
 4. Det gjelder å kose seg innimellom også. Jeg har også noen tafatte dager da ikke mye blir gjort selv om listen på hva som bör gjöres er lang som et vondt år:-)
  Klem!

  SvarSlett
 5. Flott rose, og den dyprøde liljen var nam! Skjønner godt at du tusler rundt og nyter, det er godt med noen sånne økter også. Dessuten e det da de gode ideene kommer, ihvertfall kan vi late som om det er sant, hehe. Fortsett å nyte!

  SvarSlett
 6. Det er bare flott og frodig med en overgrodd hage! Jeg skal ikke ha åpen hage, men skal snart ha et hagelag på besøk her. Jeg gruer meg akkurat som deg, for det har ikke blitt gjort mye i juli her for å si det sånn. Har hatt nok med å vanne ;-)
  Martin Frobisher står på ønskelisten min!

  SvarSlett
 7. Hei på deg. Kjenner meg veldig igjen. Tror det er første året, som jeg ikke har stresset med ugress og rydding. Føles helt greit i grunnen.
  Ønsker deg lykke til med åpen hage. Klem Vivi

  SvarSlett
 8. Kjekt å se hvor frodig det er i hagen din nå. Nydelige Dagliljer og Hosta, Rosen var flott. Godt å ha en pause i luking i hagen, plutselig er du i gang igjen.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 9. Liljer og hosta, favoritter her også! Nydelig Martin Frobisher!

  SvarSlett
 10. Tenk så greit og av og til bare nyte hagen! Det kan lett bli slik at en glemmer å nyte oppi all jobbingen. Og takk for et fantastisk tips med grillpinnene. Det vil jeg bruke i grønnsakshagen om våren også!
  Ha en fin august i hagen!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 11. Så godt..bare la tingene gå sin gang...jeg har hatt den samme instillingen selv nå når det var så varm..og jammen henger den i ennå:)
  Lekker den rosen din..og åpen hagen...bare la det være som det er...gøy skal det være..ikke perfekt..lykke til:))

  SvarSlett
 12. Hej Tua!
  Det var länge sedan jag var inne på din blogg, men nu för tiden blir det mest Facebook. Jag undrar, om du kan gå in på min blogg och titta på en Scabiosa. Du var ju så snäll och skickade fröer till mig, och nu blommar en så vacker Scabiosa, och jag tror, att det var fröer till den som jag fick av dig. Kan du titta och säga om det är den?!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)