mandag 8. desember 2014

Alle mann til pumpene

eller, iallefall meg. Vinteren er ikke slik slapp av som jeg hadde tenkt. Hageslappav vel og merke. Den gang ei, her har rådyrene herjet ivrig på både gård og grunn. Akkurat nå er det våpenhvile....


Våpenhvile ble midlertidig opprettet etter at dette usannsynlig lekre gjerdet kom opp mot skogen bak huset. Her kommer ikke vandalene over, men jeg regner med at de snart finner ut at de kan komme via naboene, over det vanlige gjerdet.


Jordbæras tilstand pr dags dato.


Vinterhagen i fantastisk lys. Dere kan si hva dere vil, men lyset på vinteren er bare sååå fint, de dagene det er klarvær nytes lyset maksimalt. I dag er det minus 12 grader og veldig vakkert. Med nok ull på kroppen fungerer minus 20 også greit.


Flere våpen mot vandalene. 1 liter kokende vann, 2 dl blodmel og salmiakk blandes og oasisbiter dyppes. Dette skal plasseres ute langs med hele gjerdet og rådyrene skal sky lukta. Usikker på effekten når blandingen fryser, men regner da med at vandalene har finere nese enn meg. Bare den aller barskeste av vandalene har vært innafor gjerdet siste uka. Bare rusla inn fra veien og innkjøringen. Tok seg ei runde øverst i hagen, gravde litt i krokusbedet og var en runde under verandaen.


Amaryllisen min får de aldri.

Liker hunder og katter blodmel og salmiakkblanding mon tro? Kanskje best å ha i en klunk salmiakk ekstra sånn at andre dyr ikke blir fristet til å smake?

Tusen takk for alle gode råd og trøst i forbindelse med hageraseringen :)


To be continued.............                                          -Turid.

7 kommentarer:

 1. Det var da et flott gjerde! Håper hagen din får være i fred heretter. Har lest om dette med blodmel og oasis ja, men aner ikke hvordan det vil arte seg når det er frost. Ergelig med en sånn invasjon i hagen!
  Vinter er vakkert ja, og det er jo kjempefint at du er så glad i snø og kulde ;)
  Nydelige bilder!

  SvarSlett
 2. Fin Amaryllys du har, de hvite er så fine. Vakkert bilde av sol og snø hos deg. Håper tiltakene mot Rådyrene hjelper.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hei
  Håper virkelig du klarer å holde rådyrene unna hagen din. Krysser fingrene for det!
  Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Her er det visst krig :-O Lykke til...
  Bra Amaryllisene holder til innendørs.
  Lekkert lys om vinteren ja, og du har sannelig fått ordentlig vinter!

  SvarSlett
 5. Hei. Kjenner igjen problemene med rådyr. Det var mange nedturer før vi klarte å stenge dem helt ute, Vi prøvde alle mulige gode råd: blinkende CD-plater, blodmel, salmiakk, lyder, hundehår, lys, osv. men ingen ting fungerte bra nok etter en stund. Fysiske stengsler som høyt gjerde eller elektrisk gjerde ser ut til å være det eneste som holder dem ute. Vi har som deg, satt opp høyt "gjerde" (stolper med ståltråd). Mot nabo hvor det var vanlig villagjerde satte vi høyt gjerde 80 cm. inne på egen eiendom (med port så vi kan stelle på utsiden), og laget pergola med høy port mellom gårdsplassen og hagen. Etter dette har vi IKKE hatt rådyr i hagen. Jeg har skrevet detaljert og konkret om det i bloggen vår på siden "SLIK BLE DEN TIL". Ta en titt på det hvis du får lyst (hvis du ikke allerede har gjort det...). Lykke til uansett. Hilsen Lars

  SvarSlett
 6. Skal si jobber målretta mot angrepene i hagen din :)
  Det var ikke jeg som var på Østnytt, men venninda mi. Det var vi to som forrige tirsdag fant ut at vi måtte foreta oss noe.
  Og som sagt så gjort.

  Takk for hyggelige ord - vi er veldig fornøyd.

  Klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)