torsdag 9. februar 2017

Hvit bacalao


Ja ja, dette ser ikke ut som jeg hadde tenkt det (bildene og sånn), men poenget er at dette er en fabelaktig god fiskemiddag. Ingen middag gjør seg selv, denne kan gjøres både med mye og lite jobb, bestem selv, ta det som en søndagsmiddag. 
Start med å koke poteter til potetstappe, husk å ikke ha i salt når du koker stappe, den vil bli seig og det vil vi ikke. Smak den til med salt, pepper og muskatnøtt etter at du har stampet og spedd med melk.

Gidder du ikke, eller har du ikke tid, ta en pose med sånn over her, det funker også helt greit :)


3-4 kepaløk (vanlig gul) i tynne ringer stekes i panna til den blir blank og myk, ikke brun.


Det arbeidssomme med denne retten er klippfisken, den må vannes ut i x antall timer, alt etter størrelse på bitene. Jeg kjøpte sånn litt oppsop klippfisk, Små biter, la de først i melk fordi jeg hadde ikke sånn alt for god tid på utvanninga, lot den ligge en times tid, skylte godt med kaldt vann og lot fisken ligge i vann en to tre timer til. Nytt kaldt vann i en kjele, kok opp og la fisken trekke til den flaker seg. Synes du det er balete med klippfisk, bruk bare vanlig torsk. Den må også trekkes før du legger den i forma, men man slipper den utvanningsprosessen. Jeg lover, det er også svært, svært godt. Alle disse koke/stekeprosessene gjøres samtidig.


Lag nr 1 er potetstappe, lag 2 er blank løk, lag 3 er klippfisk/torsk, oppå der sprøstekt bacon og/eller choritzopølse og/eller stekt spekeskinke. Nå kommer det som jeg også synes virket veldig sært, helt til jeg fikk smakt på denne retten, majones øverst. Sett den i stekeovnen på sånn ca 170 grader, la den stå til majonesen har smeltet og retten er varm.


Smaker bare helt fantastisk, server med de grønnsakene du liker best, f eks brokkoli, salat, grønn ertepure, gulrot.......

NB: Denne retten har jeg ikke kreert selv, fått ny kollega på jobb med svært gode kunnskaper om fisk, så da lærer vi landkrabbene noe nytt også :)

                                                  Happy torsdag fra Turid

3 kommentarer:

  1. Bacalao er godt, men kan ikke akkurat si at det blir laget så mye her i huset. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  2. Det finnes like mange oppskrifter på Bacalao (Klippfisk) som det er dager i året, så det er bare å eksperimentere. Godt blir det uansett hvilken oppskrift man velger. Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  3. wow. Det der høres godt ut. Skal testes

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)