mandag 24. april 2017

Jeg velger nok ikke April.


Skal si jeg har sådd i dag. Synes messom jeg måtte trøste meg litt i drittværet. Etter jobbhelg er det turnusfri i dag. Turnusfri inkludert snødrev, kulde, vind og dårlig sikt. Ja, da er det kun en ting som hjelper på humøret, såsyssling i drivhuset.
På bildet under her kan du se at jeg sådde ikke bare litt heller.....


Sukkererter, brekkbønner (har aldri fått til bønner her, men den som gir seg er en dritt:) Blomstererter i rosa og vinrødt. Kunne ikke finne frø av favoritten Matucana i år.
Ringblomster i fem forskjellige versjoner, tagetes, basilikum, grønnkål, brokkoli, rød savoykål, koriander (har snart spist opp den første avlingen). Forskjellige typer spinat og reddiker er sådd i isoporkasser for raskere avling innendørs. Glemte persille, men jeg har tulla bort frøene også.


Genialt minidrivhus. Emballasjen fra druer. Apropos plast, var i butikken i dag, skulle ha grønnsaker, det brukes ufattelige mengder med plast til innpakking av grønnsaker. Kunne ikke papirposer vært noe, iallefall der kunden plukker selv? Forstår at grønnsaker taper mindre væske når de er pakket i plast,  og at de dermed har lenger holdbarhet, men det gjør litt vondt å se på all plasten allikevel. Sånn, det var dagens klage.


Noen har sådd ruccola, både litt mye og litt tett. Hmmm. lurer på hvem det kan være....


Tanken var å sette de ut her ganske straks, men jammen tror jeg ikke at det må legges på is (bokstavelig talt) ei stund til.  Salatsådden står i kjelleren til spiring, jeg ser nå at det har igjen blitt alt for mye.


Sjå, cosmosen har fått knupper. Så lurer jeg på en ting, burde disse vært toppet? Har hatt selvsådd cosmos i mange år, og har aldri toppet de. Men de står der som enstaker ganske langt utpå sommeren før de greiner seg og blir buskete.
Som en glad hageamatør blir man aldri helt klok på det man driver med, det er vel akkurat det som gjør det så artig å drive men dette her.


                                                        - Turid

3 kommentarer:

 1. Så mye du har sådd, jeg ligger langt etter, har kun noen få planter. Men snø finnes her og. Tenker kanskje det er litt lurt for det skal bli kaldt og, da luner snøen litt.
  Jeg er så helt enig med deg om denne plast, jeg fyller en pose med bare plast som vært emballasje hver gang jeg vært på butikken! Og posen har jeg ikke en gang men må tigge til meg av naboen. Papp vil være fint :)

  SvarSlett
 2. Vi må nok belage oss på litt mer venting på varme.
  Ikke dumt å bruke fridagen på såing, skikkelig innsats.
  Har aldri fått cosmos buskete, har prøvd å knipe,etter råd fra andre.
  (I år har jeg faktisk gitt opp, og kjøper planter)
  Ha en fin uke :-)
  Eirin

  SvarSlett
 3. Jeg valgt meg jo april sist vår, men denne våren velger jeg helst mai?! Flinkingen som så og så :-)) Lykke til!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)