lørdag 6. mai 2017

Tomater og litt drivhusspam

Tomater altså, det er så artig å drive med. Fra ørsmå frø til nå, digre planter som snart er klare for permanent bosted.


Bare sjå her, årets første tomatplante i blomst. Vinneren ble ampeltomaten Losetto. Den har utvist eksepsjonell vilje til å vokse raskere enn raskest. I år som i fjor spirer frøene etter oppskriften, men så skjer det triste, mange av de små bare legger seg ned å dauer.


Her er de som ikke bare la seg ned å gav opp. Big Roma, Rosella, Ildi, Millefleur, Fuzzy Wyzzy, Lille Lise, Stripes of York, Sungold, Santa, Indigo Rose, Lemon Tree, Tigrella.


Årets to første chilibabyer har dukket opp. Sjølve planta er både tynn, spinkel og litt ynkelig, men blomstrer, det gjør den.


Så over til annen drivhusspam. Brekkbønner i smått format. Det blir nok, bare de får litt bedre kår.


Nyprikla minitomat Lille Lise, ringblomster av forskjellige sorter og basilikum. Ingenting slår duften av basilikum <3


Slik er det i drivhuset nå, koselig cafèbord og stoler har blitt kasta ut, til fordel for solid bord på bukker. Det troner det tomat og chiliplanter som har blitt aldeles for høye til hyllesystemet mitt.


Det siste bildet er av de aller kuleste busktomatene Fuzzy Wuzzy. Hårete planter med tomater som er veldig, veldig gode.
Det er bare en ting å gjøre, glede seg til årets tomatavling er et faktum.                                                          -Turid

4 kommentarer:

 1. Ja, det er fullt i mitt drivhus også. Jeg har stadig et bord der, men det er i bruk det også. Jeg har 45 tomatplanter som skal pottes om. Vet ikke hvorfor jeg sådde hele pakken... ;)
  Hårete tomater har jeg ikke sett før!

  God helg!

  SvarSlett
 2. Man kunne tru du åpner Gartneri med alle de plantene, blir så sjalu på dine tomater men her, uten veksthus, går det ikke. Det må være godt å forlenge sesongen med et slik hus :)

  SvarSlett
 3. Kjekt med tomater. Jeg har ingen i år siden jeg er uten drivhus, men forhåpentligvis blir det dyrking til neste år.
  Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Helt supert så flink du er 😀 Har du varme på i drivhuset?

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)