torsdag 3. august 2017

Oppdatering fra hæLv (halv) sløv hagedame


Da vart (ble) det ei lita pause her att. Tida strekker ikke til, enten har tiden blitt stuttere (kortere), ellers har jeg muligens vorti (blitt) tregere.
Jeg hager av hjertens lyst jeg altså, har hatt 1 mnd med ferie, å da var vi stort sett på loffen. Innom å vaska klær og sjekka hageforholdene bare før det bars ut på tur att.


Siste hagekjøpet er denne. Den er så stygg at den er litt kul på en måte. Sjelden art i arktiske strøk iallefall.


Ellers missa vi peonblomstringa med 4 dager. Litt synd, men sånn er det når en er ute å ræk (reiser) midt i den fineste hagetida.


Vi høster, æt (spiser), koker å braser sånn at markens grøde skal kunne glede oss utover høsten og vinteren også.

Her er det ovnsbakt tomatsaus på gang. Tomat, løk og squash i langpanna, bak i 2,5 timer på ca 160 grader. Kjør i matmølle til grøt, eventuelt spe med vann/buljong for tynnere konsistens. Fryses i porsjoner.


Vakkert bilde fra fjellparadiset. Dette satt jeg å venta på, var trøtt som en strømpe, men je bære måtte "grab the moment"


Rosa Martin (Frobisher) er en slow starter eller late bloomer om du vil. Han har nå bodd med meg her i allefall 4 år. Først i år har han vist seg fra sin beste side, og ikke minst reist seg opp i full høyde, han kan ikke skryte på seg å være høy å mørk, men kjekk er`n nå iallefall. Lukter godt gjør`n og.


Hage"portalen" slo til igjen i år. Snøballbusken sto fint i ei hel uke, så kom regnet å da var det over.  På sneglefronten er jeg usikker på hvordan det står til i hagen. Satte ut sneglefeller med øl, catcha bare sånne småsleiper. Så her om dagen, jeg skulle høste inn basilikum, der nede på jorda i basilikumkassa, der oppdaget jeg et ekkelt kryp igjen. Brunsnegla prøvde å late som om den ikke var der, men den gikk jeg ikke på.
Har plukka 3 stk inne i drivhuset denne sommeren, men ingen utenfor. Kan det ha fulgt med egg med jorda jeg har kjøpt i sekk? Av planter har jeg kun kjøpt en potte thaibasilikum, noe jeg ikke skal gjøre mer. Den er vel ikke så brukandes til noe egentlig. Spesiell smak og aroma vil jeg nå påstå.
Hmmm, sneglemysteriet er fortsatt ikke løst, men om det finnes brunsnegler her i de alpine strøk får overgartneren jammen ordne med kald vinter, å da mener jeg kaldt. Minus 25 i ei god periode må vel gjøre susen.

                                                 -Turid i (villrede).


5 kommentarer:

 1. Ja noen ganger har vi vel bedre ting å ta oss til enn å sitte inne og blogge :-)) Håper du ikke får etablert brunsnegl hos deg, du som dyrker så mye deilig spisende :-)) Fortsatt fin sommer i hagen! Eller utenfor ;-))

  SvarSlett
 2. Hei. Heldige du som bare har et par stykker. Har ikke tall på hvor mange jeg har tatt. Fortsatt fin sommer til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Kjekt å være borte, men aller kjekkest å være hjemme syns jeg. :)

  SvarSlett
 4. Æsj!

  Det kan være egg i jorda ja...det har jeg opplevd før. Særlig om den har vært liggende på lager ute i lang tid...

  SvarSlett
 5. Flott det blomstrer hos deg :)
  Ikke alltid så lett å reise fra hagen om sommeren, men de fleste av oss må jo ut og farte litt:)
  Hyggelig med innlegg fra deg:)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)