mandag 2. januar 2012

Flere hageettertanker Våren, her representert av Primula Veris, en liten rakker som selvsår seg i en utrolig fart. De små dukker opp på de underligste steder.


 En riktig skjønnhet dette etter min mening, denne kjøpte jeg ( og en til) som noen brune og triste greier i potter på plantasjen, ikke hadde de fått vann på ei god stund heller, etiketten var borte så fingrene ble krysset helt frem til i fjor sommer. Heldigvis, de var orange, enkle og ildfulle, akkurat som jeg hadde håpet på.


 Høysommer og peontid. En av mine mange diller, men tålmodig må man være, etter 8 år i denne hagen begynner nå de eldste peonene å få litt størrelse.


 Louise Odiere, også kalt Sigrid Undsets rose, var den første rosa som flyttet inn i hagen her, i den forrige også når jeg tenker meg om. Hun har en ubeskrivelig nydelig duft, og er også utrolig vakker. Litt minus for at lus og rosesikadene foretrekker henne, voksemåten er også litt slengete, men alt dette er glemt da den første rosa springer ut og nesa mi atter en gang får fast tilholdssted.


 Liljedillen kom også for fullt i 2011, eller egentlig i 2010, men det var sommeren i fjor det viste seg. Her representert av yndlingslilja Navona.


For ikke å snakke om bladplantene. Et helt bed ble det, stort sett med bare blader, plasser i hagens eneste skyggeplass. Raskt oppsummert så var sommeren 2011 våt og vakker. Etter den knalltøffe vinteren, var det noen som ikke klarte seg, austinrosa L.D. Braithwait blandt annet. Den overlevde i 4 år, men i vår var det over, synd for den var utrolig vakker som mørkerød fløyel. Også 5-6 heucheraer avgikk ved døden, de er kanskje ikke så herdige, men så nydelige at det ble kjøpt inn 10-12 nye sånn for sikkerhets skyld. Da har jeg noen å gå på.


                           Ha ei flott januaruke, hilsen Tua

8 kommentarer:

 1. Vakkert illustrerte hageettertanker.
  Ha gode dager!

  SvarSlett
 2. Å, nå kan våren bare komme for min del! Elsker primula veris:)
  Godt nytt år!
  Maria:)

  SvarSlett
 3. Oh, er det Sigrid Undstedt rose, jag har alltid undrat om det var en egen sort. Den är läcker tycker jag. Fint med en sån tillbakablick, vi får hoppas vintern är snällare iår.
  God fortsättning :)

  SvarSlett
 4. Nydelige blomsterbilder, man får vårfornemmelser bare av titten her. Snart kan vi begrave fingrene i frø og jord igjen, det gleder hvertfall jeg meg til :)

  SvarSlett
 5. Lengter også etter sommer og blomstring!! Godt nyttår!

  SvarSlett
 6. Takk for at du sa fra om kattemynten - kanskje jeg må plante den helt for seg selv, så kattene også får noe :) Ja, jeg har selvsagt en lat og doven katt som tror at alle nye bed er en ny kattedo til ham ;))) Ha en strålende dag! Hanne

  SvarSlett
 7. Godt nytt år! Fine blomsterbilder - og snart er det blomstring igjen. Jeg prøver Martagonliljer for første året i år (har bare et par gamle dagliljer og brannlilje). Har også L O. rosen, også en av mine første - er glad i den! Bladplanter er fine, må prøve å tenke mer på å fylle ut med dem. Pioner, andre året for mine, og jeg håper på en blomst i år. Bare små stilker i fjor... og som du sier, det tar kanskje lang tid før de blir store. Pionbedet mitt kantet jeg med kattemynte - kanskje ikke det lureste når jeg ikke liker kattene til naboene liggende omtrent oppå peonene.....
  Jeg legger meg til som følger, så får jeg kikket innom og fulgt hagen din videre.

  SvarSlett
 8. Masse masse godt nytt år til deg, og takk for kommentar hos meg:) Fine bilder, lengter etter sommer nå:)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)