torsdag 5. januar 2012

Kroken for alt

 Deltar i utfordringen til som den fabelaktige maia har på bloggen sin http://maiaslilleverden.blogspot.com/ om å poste sitt beste interiørbilde. Jeg vil vise kroken for alt: lese, strikke, tv titting, den gode samtalen, spising, kosing, telefonprat, blogging, glane i veggen, glo ut av vinduet, se peisflammer osv... Jeg er fortsatt ingen interiørblogger, men leser stadig fler blogger som omhandler temaet, det er mye inspirasjon å hente der ute. Snøen ligger halvmeteren dyp og hovedinteressen haging er måneder unna. Jeg er "stilløs", omgir med ting kanskje bare jeg liker, gjenbruk, ting som betyr noe for meg, pene ting som kan nytes hver dag i årevis uten at jeg blir lei og andre ting jeg går lei av etter kort tid. Bildet jeg poster er av bokhyllene, jeg simpelthen elsker bøker. Etter råd fra ett eller annet magasin jeg leste for lenge siden om å sortere bøkene i bokhylla har jeg gjort et forsøk. Med utgangspunkt i fargesirkelen... men hvor gjør man av brune, svarte, grå og hvite bøker da?


 Her var utgangspunktet, et kaos med alt for mye bøker i utrolig mange farger. Jeg tok vekk leksikonet på 30 bind som ingen har slått opp i siden nettet kom i hus for lenge siden. Det hendte fra 70 og 80 tallet er heller ikke de mest brukte bøkene her i huset så de måtte også vandre. Men på tross av dette ble hylla nesten full igjen.

Sorteringsjobben var stor, og enkelte smussomslag måtte tas av for at fargen ikke stemte helt. Ja, ja, så nøye kan det nå ikke være, men spørmålet er nå om jeg klarer å navigere blandt bøkene igjen. Nå står jo Henrik Ibsen sammen med Unni Lindell og Ole Brumms sitatbok sammen med ei kokebok. Tiden vil vise.


Ha en strålende januarkveld

Tua

4 kommentarer:

 1. Så hyggelig kosekrok du har, bøker er kjekt å ha men av og til må de ryddes opp i. Mitt gamle konversasjonsleksikon fra 1980 forsvant i vår, det satt langt inne.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Fin krok! Og det ble bra med fargesorteringa av bøker! Synes skapene virker veldig fine og praktiske i og med at de har glassdører. Blir kanskje ikke så mye støv da. Uansett som bokelsker er dette drømmekroken:)
  Maria:)

  SvarSlett
 3. Koselig lesekrok du har.
  Sortere bøker er det visst flere som skulle ha gjort. Men det er noe som blir utsatt og utsatt, og tilslutt revner nesten bokhyllene:-)
  Er man glad i bøker så er det uhyre vanskelig å kvitte seg med noen av de.
  Ha en fortsatt fin uke:-)

  SvarSlett
 4. Oj, ska man sortera efter färg? Då hade jag aldrig hittat fram. Men ärligt talat har jag ju läst dom allra flesta som står där, sorterade efter språk och efternamn. Det är väl helst alla fagböcker som jag tar fram igen. Interiörfreak är jag nog inte heller men ibland blir man så inspirerad till något nytt. Ser ut som en mysig krok :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)