mandag 14. mai 2012

Hagevandring 13 mai


Tok hagevandringen i går før regnet satte inn på ny. Dette er bilde av det aller første bedet jeg anla i denne hagen. Kalles det gule bedet. Dette bedet må graves opp i år, staudene er store, gamle og vokser i hverandre.
Det aller verste er all kantingen med impregnerte trebånd her råtnet, de må skiftes ut, men med hva?


På nedsiden av huset, bildet er tatt fra kjøkkenhagedelen. Mye åpen jord fortsatt, men det grønnes sakte men sikkert.


Bildet er tatt fra bakhagen mot nedsiden av huset. Den store busken er hagens flotteste rose, Therese Bugnet, nytt i vår er en nyinnkjøpt klematis Ville de Lyon som er tenkt klatrende sammen med Therese. Geraniumen Pink Penny vever seg flott sammen med de utpå sommeren.


Tatt fra nedsiden/sørsiden. Mot det jeg kaller trekantbedet. Det var en gang trekantet, nå er det stort å henger sammen med de andre bedene. "Pinnene" foran er Finlands vita ros, har 10 stk av den, vakker, men kortvarig. Den busken i bakgrunnen er Moje Hammarberg, ved siden av Jens Munk og David Thompson.


Hvit Pulsatilla Vulgaris/kubjelle. Artige stauder med vakre frødusker når de er avblomstret. Om frøene får modne på planta og faller ned, selvsår den. Har noen frøplanter på vent her, spennende å se hvrdan avkommet blir.


Ferskt bladverk til Filipendula/mjødurt. Denne har nydelige rosa blomsterdusker. Kan det være Rubra plena mon tro? Den er kjøpt som rotbit fra Zimtrade for 6-7 år siden.

Dette var vårvandringen, det skjer ting i litt sakte tempo om dagen. Gradestokken viser ikke akkurat sommertemperaturer. I dag både regner og blåser det. På meg venter det ei arbeidsøkt + ei ekstra arbeidsøkt på kvelden. Godt det ikke er hagevær ute iallefall.

Å nei, jeg rakk nok ikke alt jeg hadde tenkt i går heller, men et stykke på vei kom jeg jo. Prikling og luking er i boks.

                               Ha en riktig fin mandag, hilsen Tua

3 kommentarer:

  1. Gleder meg til å se disse bedene i blomst! Ha en god dag!

    SvarSlett
  2. Hagen din ser flott ut, og veldig stor. Fine stier du har mellom bedene=) Blir artig å se fortsettelsen=) Fin ny uke til deg=) Vibeke

    SvarSlett
  3. Gosh så flott. Liker de myke formene i stier og bedd. Kan tenke meg det blir lekkert her utover vår og sommern. Håper på masse bilder!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)