tirsdag 29. mai 2012

Nye funn, rosejakt og tantreprat

En aldri så liten impulstur innom byens hagesenter. Jeg er umåtelig redd for å gå glipp av eventuelle planteskatter, dessuten er jeg på jakt etter er rose jeg så på hagemessa på Lillestrøm. Ritausma het den og var sart og nydelig rosa, så herdig at den skal gå fint her. Jakten var forgjeves, men det ble da med litt andre ting hjem.


Dilla på Heuchera har jeg helt klart, enkelte går ut om vinteren, men pytt sann, litt svinn må man regne med. Dette er H. Chocolate Veil


En rødbladet skjønnhet som bærer navnet H. Regina


Denne vevre og litt anonyme planta er en Epimedium grandiflora Lilafee" eller bispelue, sjekk de yndige lyselilla blomstene :))


En ny grastust har kommet til gards, Carex Pendulina. Fikk en ny iver etter gress når jeg knekte overvintringskoden på de. Blande jorda med leca kuler så ikke fukten tar dem.


En måha er Cosmos eller pyntekorg, sådde selv, men ikke et eneste frø spirte, så da så, kan ikke lykkes med alt.


Oppsamlingsheatet består av flerfarvet hengelobelia, kjekke planter som klarer seg selv bare de får litt vann er det greit lissom. Sitronverbena er med, har aldri prøvd det, men den duftet deilig. Sikkert brukbar til te Agurkurt har jeg hatt i hagen i årevis etter å ha sådd det en gang, men i år har jeg ikke sett den, men nå er det her igjen. Sådde ikke rosenkål i år, det gjør ikke noe siden det ble med en sixpack hjem i dag.
Sånn, jommen blir det litt lell om en bare egentlig ser etter ei lita rose. Etter en peptalk til meg selv (lett tantrende) klarte jeg å stå imot ta tre betal for to klematistilbudet, så jeg er neimen ikke verst heller ;))

                                     Hagehilsen fra Tua

5 kommentarer:

 1. Ha, ha=) Måtte le litt av innlegget ditt. Du er akkurat sånn som meg, hører jeg. Ikke lett å holde seg i skinnet når man først er innom. Håper du får en strålende ny uke=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Skal si du er flink til å handle planter :) Her var det mange godsaker. Jeg skal på handling i morgen og gleder meg veldig! Prøvde meg i dag med agurkplanter, men hos Blomsterkroken var alle frosne.
  Rosenkål, ja det kan jeg kanskje prøve :)

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 3. Her var det mange fininger! Tror jeg lagrer hele posten i blomster-jeg-ønsker-meg-lista mi, den begynner å bli noget lang og enda er det bare mai :)

  SvarSlett
 4. Så mange fine små skatter , det er rein lykkefølelse og komme hjem med en så fin handlepose.

  Jonsokblom er det selvfølgelig ,takk takk.

  Ha en fin dag , Marit.

  SvarSlett
 5. Så mye flott du har kjøpt til hagen! :-)
  Jeg kjøpte en slik bispehatt som deg i fjor og plasserte den i en skyggefull del av hagen. Der har den blitt en flott og frodig plante i år, selv om blomstene ikke har vist seg ennå. Kanskje den ikke blomstrer hvert år?
  Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)