onsdag 19. februar 2014

Chillern

med chili. Jeg kan bare ta det med ro enda, det er leeeenge til vår her.


Bildet er tatt i dag, aldri har jeg sett så mye snø i hagen, omlag 1,7 meters dybde. Men i 1988 får jeg høre, da vad det mye snø da..... Ha-ha, jeg anser det som tryggest å sende mannen ned til drivhuset siden jeg ikke er så innmari lang. Synd å sitte ute til snøen smelter.


Mine aller første chiliplanter. Chili er sterkt, så det er ikke mye som brukes av det, men kanskje egenprodusert frukt smaker bedre? Artig å prøve nye ting i drivhuset.


Ministemor "Tiger Eyes"  Folien er pga manglende lys. Har ikke tilleggsbelysning tilgjengelig. Har gjort dette før med sånn noenlunde hell. Lagt folie rundt pottene i håp om at det bleke vinterlyset skal reflekteres noe, samt at temperaturen rundt de spede spirer ikke skal bli for høy.

Å sånn går no dagan.


                                   -Turid


11 kommentarer:

 1. Kjære vene! Jeg skjønner at det som ligger på bakken her er blåbær i forhold til oppe hos deg ;-) Det snør lett her i dag så vinteren er ikke over enda her heller. Men det smelter vel en gang i år også. Smart med folie rundt plantene. Flotte små chilliplanter!

  Kos deg med snøen og ha gode dager.

  SvarSlett
 2. Herlighet for noen snømengder =O Her blomstrer crocusene (ok, 2 sorter så langt) Lykke til med spiringen! Jeg bruker vanlig lysstoffrørlamper for å tilføre ekstra lys, de henger i kjetting fra kroker i taket så kan jeg heve lampene etter som plantene vokser :-)) God onsdag i stuen!

  SvarSlett
 3. Ååå du store min for snømengder, det er nesten utrolig å tenke på at om noen få måneder kommer de første vårblomstene under der.

  Men så flott Chilli du har på gang, vi får kose oss med inne-hage-syssler en stund til for det blir nok vår i år også.
  Her snør det i dag, i går var det vår i lufta så dette minner meg om april vær.

  Ha en fin onsdag.

  SvarSlett
 4. Hei på deg,
  tusen takk for koselig bursdagshilsen inne hos meg *smiler*

  Så spennende med chili!

  Ønsker deg en finfin onsdag,
  jeg kjenner det skal bli godt med helg allerede, haha!

  klem
  -Maia

  SvarSlett
 5. Myyye snø, ja!
  Flotte småspirer! Vi bruker litt chili, men jeg har aldri prøvd å dyrke det selv. Det blir spennende hvordan det går hos deg.

  SvarSlett
 6. Huttemegtu - så mye snö! Chili er moro å dyrke - godt er det også. Vi törket chili i höst och har "smuldret" det etterpå. Perfekt å ha i maten!
  Klem!

  SvarSlett
 7. Jøje meg...dette er da utrolig..jeg som syns at de ikke har vært så ille i det siste,det meste har regent bort....og så glemmer jeg at å sitte fjæresteinene i vestfold er noe annet enn i innlandet og litt opp i høyden.
  Men du er da en flott opptimist!...sår og tenker frem til våren likevel...:)
  Ønsker deg fin kveld..tross snømengde:)

  SvarSlett
 8. Ha, ha! Jeg lo godt da jeg leste innlegget=) Helt enig i at det er kjedelig å bli sittende ute!!! =) Chilli er jo så godt, så skjønner godt at du planter det. Jeg er så imponert over dere som starter så tidlig, og har et prosjekt for det… jeg må nok vente litt til=) Vi tilbringer helga på Trysil, og her er det også MASSE snø!! Fin helg når den tid kommer=) Vibeke

  SvarSlett
 9. For noen snømengder! Riktig god gammeldags vinter er vel dette? Regner med at du blir sur hvis jeg sier at det ser koselig ut ;)

  SvarSlett
 10. hei :)
  Oi! for mengder med snø!
  Smart med folie, det har jeg aldrig tenkt over før.
  Håper du får en fin helg!
  Våren kommer nok til deg også etterhvert :) !
  klem :)

  SvarSlett
 11. Mine chili ser akkurat sånn ut, de og. Jeg har ikke sådd chili før. Fint og lunt i drivhuset ditt tenker jeg, med all den snøen :-) - og dårlig med lys...
  Bra tips med folie til vinduskarmen!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)